Új jelszó kérése

Blog

Ma van a nyári szünet első napja, és kicsit örül ais a szülő, viszont a másik oldalon kicsit kétségbe van esve, hogy mit is fogy csinálni a gyerekkel egész nyáron? Jó kérdések és bizony nem is hiába valóak, így összeszedtünk pár praktikát, hogy mit is csinálhatunk a gyerekekkel mi saját magunk, hogy elteljen a nyári szünet, és nem utolsó sorban kellemesen teljen el.

 

2018.06.08 15:59

Tegnap már esett szó, illetve kicsit bele mélyedtünk, hogy milyen kellékek lesznek szükségesek az ovihoz! Most ebben a blogban folytatjuk, hisz sok mindent nem tudtunk beleírni! Hisz nem csak ovis hátizsák és ovis tornazsákra lesz szükségetek, hanem olyan apró ruhadarabokra is melyeket a mindennapokban használnak gyerkőceitek!

2018.06.07 13:20

Megkezdődtek az óvodai ballagások, bizony véget ért egy korszak az életetekben és sajnos nem is olyan soká, kezdődik ismét az iskola és óvoda! Nos sok szülőt foglalkoztat, főleg az első gyerkőcnél, hogy mik is kellenek majd, mire lesz szüksége az óvodába a gyermeknek! persze a pénztácát is nézve, nyílván nem mindenki szeretne felesleges dolgokat vásárolni! 

                                   

Valami hihetetlen, és szerintünk anyukák és apukák nem is gondolnák, de még talán az óvónők sem, hogy mikor beköszönt a jóidő, a játékboltok különféle homokozós játékok ajánlanak apró gyermekeinknek! Nos nem titok mi is nyilván már márciustól homokozós illetve kültéri játékokat ajánlunk! Ám azonban nagy nagy meglepetés számunkra is, hogy mesefigurás homokozó ide vagy oda, a fagyis homokozó mindent elsöpör!

                                                          

2018.05.14 11:23

Termékeik közt megtalálhatjátok a TopModel kreatív füzeteket, melyek nem szimplán kreatív játékok, de azért vallujuk be igen jól fejlesztik a a kézügyességet! Szokták mondani, hogy lányoknak sokkal könnyebb vásárolni, hisz szélesebb sokkal több mindent lehet nekik vásárolni! Nos ezt mi is tapasztaljuk, hogy így van, és ha már csak a kreatív termékeket megnézzük, sokkal inkább a lányok kedvenc időtöltései!

2018.05.09 12:31

Ismeritek már? Mi már kipróbáltuk és nekünk nagyon tetszik, sőt! mondhatni, hogy a gyerkőcök egyik kedvencévé válik, ha egyszer kipróbálják! Különleges, egyedi és a legjobb mozgásfejlesztő! Mi is ez? BoBo-Car

                                

Folyamatos bővítjük termékeinket és evvel együtt ovis játék webáruházunk is egyre több terméket mutat be nektek gyerekeknek és olyan édesanyáknak, akiknek fontosak a minőségi és fejlesztő játékok! Nézzétek, hogy milyen termékeket mutatunk most be nektek! Szerintünk nagyon jó fejlesztők és nem mellékesen 100 %-ban lekötik a gyermk figyelmét!

                                         

Májuk első vasárnapja ÉDESANYÁk ünnepe! Ki ne ismerné ezt a verset és szinte minden évben egyszer minden gyermek elmondja! Ti hogy készültök az ovis csoportoddal vagy egyénileg az anyák napjára?

 

2018.04.26 19:54

A hiperaktivitás egyre gyakrabban előforduló jelenség amiről nagyon sok szülő nem hallot, vagy ha igen, akkor sem pontosak az információik, így tényleg csak tapogatózunk ezen a téren! Így arra gondoltunk, hogy ezt a témát is egy kicsit körbejárjuk! 

Ha csak pár ember figyelmét felhívjuk, akkor már megérte ez a cikk.

Manapság egyre többet hallani, hogy ez a gyerek nem hiperaktív, csak neveletlen, kár rögtön a hiperaktív jelző mögé bújtatni, bezzeg az én időmben…. Pedig a hiperaktivitás egyre gyakrabban előforduló jelenség. A szülők viszont jóformán semmilyen információval nem rendelkeznek róla, s amennyiben a saját gyerekükről kiderül, hogy hiperaktív, nemigen tudnak szembenézni a problémával. Ha mégis megpróbálják, leginkább csak falakba ütköznek, hatásos segítséget nem sokan tudnak számukra nyújtani. Kritikát annál inkább kapnak. Nem elég, hogy meg kell birkózniuk csemetéjük különcségével, akinek nevelése sokkal nehezebb az átlagos gyerekekéhez képest, előbb-utóbb a társadalom teljes értetlenségével is szembesülnek, kezdve a családi környezettel.

  • Mik a hiperaktivitás kiváltó okai?

  • Milyen is az átlagtól jócskán eltérő, ténylegesen hiperaktív gyermek?

  • Hogyan lehet a hétköznapi rendkívül kellemetlen helyzetek kialakulását megelőzni, és segíteni a gyermeknek megtalálni helyét az életben?

Sajnos erről a "betegségről" is beszélnünk kell! Talán ez az elváltozás az egyik legismertebb genetikai rendellenesség; mindannyiunk környezetében élnek olyan emberek, és gyerekek akik Down-szindrómások. A tünetegyüttes egykori leírójáról, Langdon Downról kapta a nevét, aki 1866-ban írta le a szindrómát. Ő akkor azt gondolta, hogy a betegség lényege a mongol rasszra való visszaütés, innen származik az egyébként helytelen és ma már nem elfogadható mongoloid idiotia (mongolidiotizmus) elnevezés. E név két okból is tarthatatlan, egyrészt, mert nincs köze a mongol rasszhoz, másrészt pedig, mert az Down-szindrómások korántsem képezhetetlenek.

Az autizmusnak számtalan megjelenési formája van ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg. A tünetek 3 éves kor előtt megjelenhetnek. Két típust tudunk megkülönböztetni: a súlyosabb Kanner-szindrómát és a kevésbé súlyos Asperger-szindrómát. Az Asperger-szindrómát sokszor a jól beszélő emberekre, míg a Kanner szindrómát a néma, a nyelvet szó szerint vevő, súlyosabb problémákkal küzdő gyermekekre alkalmazzák.

A Sajátos Nevelési Igényű (SNI) gyermekek fejlesztését már egész kicsi korban érdemes elkezdeni, hogy a fejlődése során, minél kevesebb hátránya legyen az életben. Manapság, szerencsére nagyon hamar ki tudják szűrni a különböző betegségeket, ami ebbe a kategóriába tartozik.

A fogyatékossággal élők mellett ide tartoznak a tanulási nehézséggel, magatartászavarral küzdők illetve a kivételes képességű tanulók. Fontos, hogy az SNI gyermekek beilleszkedjenek a társadalomba.  

 

2018.04.10 12:52

A Montessori eszközök az óvónők és a fejlesztő tanárnők számára nem lehet ismeretlen játészer. Minden nap használják az óvodákban. Ezek a speciális, fejlesztő játékok megismertetik a gyermekekkel a körülöttük lévő világot, fejlesztik érzékszerveiket. Minden ilyen Montessori játékra igaz, hogy szépek, gyermekek kezéhez vannak méretezve, újdonságra tanítanak, tartósak és képességet fejlesztenek. 

2018.04.10 09:25

A matematika mindenhol jelen van az életünkben, és a gyermekek életében is. Ezért ebben a témában nagyon sok múlik a szülők és az óvónők tapasztalatain. Szerencsére már itt is rengeteg játék áll az óvodák segítségére. Óvodavilág játék webáruházunkban különböző témakörben találsz matematikai játékokat, nem csak óvódai foglálkozásokra, de hasznosak otthoni használatra, sőt még iskola előkészítésre is, melyek remek óvodai játékok!

2018.04.06 11:06

Mikor érdemes elkezdeni a gyermek írásfejlesztését? Óvodás korban? Vagy csak elég majd az iskolában megtanulnia a helyes ceruzafogást? Mindenkinek ismerős ez a kérdés. 

A gyermekek a rajzolással elég hamar elkezdik már!

 

2018.04.04 09:51

A tapintás fejlesztését már egész kisgyermek korban érdemes elkezdeni és épp olyan fontos, mint a látás vagy a memória javítása. A különböző áték és játékszerek fontosságát az adja, hogy  a gyerekek ezeken keresztül mit tanulnak a körülöttük lévő világról.  Ezek a játékok  csupa olyan anyagból készűlhetnek, amelyek a természetben is megtalálhatóak és könnyen hozzáférhetőek.

Ide kattintva kedvedre válogathatsz.

https://ovodavilag.hu/fejleszto-jatekok/tapintas-fejlesztese

2018.04.03 10:22

Logikai játékok legfőbb célkitűzése, hogy fejlessze a gyerekek képességit és velük való foglalkozás remek kikapcsolódást nyújt. Ez nagyon pozitív hatással lehet a kisgyermekek fejlődésére.


A Memória játékok nem csak szórakoztatnak, hanem még az agytekervényeket is megmozgatják! fejlesztő játékok óvodásoknak első kézből az óvodavilág webáruházból! Sok jó ötletet mutatunk!

 

https://ovodavilag.hu/fejleszto-jatekok/memoria-jatekok

2018.04.01 14:24

Óvodai játékokba nagyon sok minden bele tartozik! Rengeteg óvodában jártunk és meglepő miket találtunk! 

2018.03.20 19:32

Most aztán tényleg benne vagyunk az őrületben!

Golyóvezető? Ez a játék soha nem megy ki a divatból, és mégis minden gyermek órákat képes vele eltölteni!

2018.02.23 15:42

SLIME?? Miaz?? és a szülő nem tudja elképzelni mi is az a slime! :-) Itt olvashatsz róla, és megvásárolhatod!

 

https://ovodavilag.hu/slime-kreativ-gyurma

2018.01.31 11:15

Úgy gondoltuk egy cikket mindenképp megér, a helyes ceruzafogás kialakulásval foglalkozni, hisz mostanában mindenki kétségbe van esve, hogy gyermeke nem jól fogja elsőre a ceruzát! NOS NEM KELL!! :-)

2018.01.16 15:05

Elkezdődött a farsang időszaka, és minden óvodában szinte minden ovis gyerkőc nagy gőzzel készül a farsangi bulira! 

2018.01.12 09:33

Bemutatjuk nektek a legjobb kártyajátékokat amik folyamatosín bővülnek, hisz ujabbnál újabbakkal játászunk mi is, így tudjuk milyen nehéz lajikusként megtalálni azokat a játékokat amik pörgősek, fejtörősek, de ugyanakkor remek szórakoztató játékok. Fontos, hogy a gyerkőcök szeresség és akarjanak velük játszani, ne csak ezért legyen mert milyen jól néz ki a doboza!

Legjobb kártyák itt

 

 

A legjobb készségfejlesztő játékok a Brainbox játékok. Tudomány fejlesztés és egy remek szórakoztató játékok már 3 éves kortól.

Brainbox játékok

Finommotorika amivel minden szülő szembesül és találkozik, és már nagyszerű játékok szolgálnak a fejlesztésére!

Finommotorika

2017.11.13 15:07

Mert melyik ovis nem szereti, ha a jégen csúszhat mászhat, de főleg ha még korizni is megtanítják, akkor mindenképp olvas végig a cikkünket, mert náluk és nálunk a helyed!

2017.11.13 15:09

Mindenki örömére megnyitottuk első játékboltunkat, mely gyerekbarát és csupa csoda újdonsággal van felszerelve!

Amíg nem írtunk Nektek ezalatt a röpke idő alatt el sem tudjuk mondani micsoda kis különleges dolgot fedeztünk fel!

Miért is hoztunk létre egy óvodavilág webshopot?

2017.11.13 14:59

A Mesehősök irányától nem túl messze lévő vonalat egészen pontosan az óvodák világába szeretnénk egy picikét benneteket elvarázsolni! 

2017.11.13 13:21

A gyurmázás fejlesztő hatásai és egyben jótékony hatásai a gyermekekre.

Minőségi játékok óvodásoknak és kisiskolásoknak. Fejlesztő és kreatív termékeink nemcsak az óvodában, de otthon is remek időtöltést biztosítanak a gyerekeknek. Memória, logikai, építő, gyorsasági és ügyességi termékeinkkel a kicsik szórakozva tanulhatnak és fejleszthetik készségeiket. Izgalmas és érdekes játékok egy helyen az óvodavilág webáruházban.

Fejlesztő játékok óvodásoknak széles választékban

A nálunk kapható változatos ovis játékok sokrétű fejlesztési lehetőségeket tesznek lehetővé. Amellett, hogy javítják a kicsik motorikus képességeit, a szociális készségek és a memória javításában is jelentős szerepet játszanak. A szerepjátékokkal a közösségi életben is jobban eligazodhatnak, míg egyes típusok az írást és olvasást is elsajátíthatják a csöppségek.

Válasszon játékot életkor alapján!

Az ovisoknak készült termékeink között akár a javasolt kor szerint is válogathat, így biztosan olyan játékot fog választani, amiben gyermeke örömét leli. A legkisebbek mellett természetesen a nagyobbakra is gondoltunk a választék összeállításakor, ezért kínálatunkban 5-8 éveseknek is rendelhet játékot, és persze nem hiányozhatnak a kortalan, az egész család számára tartalmas kikapcsolódást kínáló típusok sem.

Az ovisok kedvenc mesehősei egy helyen

Melyik óvodás ne rajongana a Mancs őrjáratért, Bogyó és Babócárét vagy éppen a Jégvarázsért? A kicsik kedvelt mesefigurái a webáruházunkban kapható játékokon is felbukkannak, így a gyerekek valóban önfeledt szórakozással egybekötve tanulhatnak és fejlődhetnek. A népszerű figurák olyan klasszikus óvodás játékok kapcsán is elérhetők, mint a dominó és a memóriakártya.

A sajátos nevelési igényre tervezve

Kínálatunkból természetesen nem hiányozhatnak azok a termékek sem, melyekkel autista, Down szindrómás vagy figyelemzavaros ovisok sajátíthatnak el új készségeket játékos formában. A szakemberek által is javasolt és előszeretettel használt termékek javíthatják a megfigyelőképességet, a koncentrációt és a kézügyességet is.

Miért éri meg az Óvodavilág webshopból rendelni?

A széles választék és megfizethető árak mellett a rugalmas szállításai opciók is mellettünk szólnak. A kiválasztott termékeket az MPL csomagküldő szolgálattal otthonába is kérheti, de lehetőség van a PostaPontot vagy a Foxpost csomagautomatát is választani. Gyöngyösi üzletünkben személyesen is átveheti a kiszemelt játékokat, természetesen díjtalanul.

Fejlesztő játékok óvodásoknak állandó akciókkal, folyamatosan bővülő kínálattal - Rendeljen még ma!

Webáruház készítés