Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Blog

Hinták gyerekeknek kültérre és beltérre egyaránt

Hinta, hinta, hinta!!! Minden mennyiségben :-) A gyerekek nem csak nyáron szeretnek hintázni, hanem az év minden szakaszában! De nézzük meg milyen hintát is vegyünk a gyerekeknek, mik a főbb szempontok, és milyen hatással vannak a gyermekekre!

Tolki interaktív játékok

Miért épp a Tolki? Miéert épp ez a játék lesz a gyermekek nagy kedvence? Ismerkedjen meg még jobban a Tolki hangoskönyvekkel, azok működésével és rendelje meg gyermeke egyik kedvenc interaktív hangoskönyvét, mely az óvodától egészen az iskoláig kíséri el a gyermekét!

Játék hajas babák melyek sosem mennek ki a divatból

Játék hajas babák, melyek sosem mennek ki a divatból,és még bizony mindig kedvelt szerepjáték a kislányok körében a játék hajas baba!

Olvass hajas babáinkról a blogunkban és rendeld meg gyermeked kedvelt hajas babáját, melyel garantáltan nagy örömet szerez a kislányoknak!

Jáva építőjátékok melyeket nem lehet megunni

Elfelejtettük már, vagy még sem? Egy olyan építőjáték, melyet még a nagyszüleink is ismertek és még sem megy ki a divatból, most újra fénykorát éli a Jáva építőjáték

Próbáltad már vagy találkoztál már vele? Ha nem, most itt a lehetőség, hogy kipróbáld, hisz számtalanféleképpen össze építheted! Tudjon meg még többet erről a szuper építőjátékról!

Végre alig vártuk már őket, hogy az Anne Geddes babákból újabbnál újabbak legyenek! Most végre játékbaba kínálatunkban megtalálhatóak az új Anne Geddes babák

Miért különlegesek és miért annyira imádnivalóak? Nos ezt itt megtudhatod! 

2021.06.08 15:34
Djeco játékok ovisoknak

Miért épp a Djeco játékok? Mert szeretjük őket, rendkívüli grafikával lettek tervezve és szinte nincs olyan játék ami nem fejlesztené valamilyen készséget! 

A Djeco az egyik legértékesebb játékmárka! Djeco játékok egészem az újszülött kortól elkísérik a gyerekeket  a kiskamasz korig, de azért még felnőttként is szívesen játszunk velük!

Rongybabák bébiknek is prémium minőségben

Alig vártuk, hogy végre találjuk egy olyan játék babát ami tiszta pamutból azaz természetes alapanyagból készüljön! Azonban az idő és a hosszas keresés beérett, és gyönyörűbbnél gyönyörűbb rongy és játékbabákat találhattok az ovodavilag.hu játék webáruházban, melyekkel nem csak a babák, de az ovis korosztály is szívesen játszik!

Tikiri prémium játékok a babáknak

Vérge egy új gyártó, aki csak és kimondottan a babákat tartja szem előtt, és kimondottan természetes alapanyagú termékeket készíatenek! A Tikiri Toys játékok kimondottan babáknak készültek, és végre olyan játék figurák és állatfigurák találhatóak benne, melyeket, ha bele tesz a szülő vagy a baba a vízbe, nem lesz semmi baja, és nem is büdösödik be!

Nebulous Stars Kreatív játékok

Mert imádjuk a gyönyörű igazán csajos kretaív játékokat, melyeket tényleg szó szerint öröm ajándékba adni! A Nebulous Stars kreatív játékok azok a termékeke, melyeket akár egy felnőtt is elfogadna! Színeiben is igazán csajos, de ezekkel a Nebulous Stars lányokkal igazán egyedi képkidolgozást kaptak! Így nem is csoda, hogy ennyien szeretitek őket, és szinte öröm velük a kreatívitiás!

Maradj Otthon és fejleszd gyermeked játékosan

Maradj Otthon és fejleszd gyermeked, otthonodban játékos formában! Igen sajnos egyikünk sem gondolta, hogy ilyen formában szükségünk lesz, és tényleg mindenki betartva az otthon maradás fogalmát, próbálja a gyermekeket lekötni! Ami azért nem éppen a legegyszerűbb feladat! 

Gondoltuk, adunk egy pár jó ötletet, hogy milyen játékokkal lehet a gyermekeket ténylegesen lekötni, vagy épp felkelteni a figyelmüket, hogy az otthon maradás ne a legrosszabb élmény legyen!

2020.02.21 09:50
Játékbolt Gyöngyös

Egy kis ékszerdoboz, ahová jó bejönni, még ha csak szét is szeretnél nézni! Mert mi így képzeljük el a játékboltot, ahol mindig találsz valami újdonságot, ahol mindig vidámak lehettek és a jó játékon kívül a nevetés elengedhetetlen egy játékboltban, hisz nálunk minden játék szórakoztat!

Ebben az éveben új termékekkel kezdünk el "játszani" forglalkozni a játék webáruházunkban és ez nem más mint a Lisciani gyártó carotina vagy más néven is ismert répácska játékaik! A Carotina játékok kimondottan a bölcsödés és óvodás korosztály számára lettek fejlesztve! Mindegyik termékük fejleszti a gyermekek 2-3 készségét és a képességét! 

Alvókendők Szundikendők gyerkeknek

Az alvókendőknek vagy a már néven a szundi kendőknek igen fontos szerepük van a bébiknél, így gondoltuk szánunk neki egy blog bejegyzést, hogy a választás még könnyebb legyen! Szundikendő, mely megnyugtatja a picit bárhol van is, biztonságot nyújt és éveken keresztül a babák legjobb barátja.

Kedvenc Játékaim rajzpályázat

Rajzpályázat, mely minden szülőnek és ovinak, óvó nénikek érdekes! Rajzold meg a kedvenc játékaidat, küldd el, és nyerj!

Flora interaktív plüss póni a lányok kevence

Flora az interaktív plüs póni, akinek szerintünk minden lány szívesen a kis gazdája lenne, és egész egyszerűen nem lehet vele betelni! Na de miért is olyan nagy szám Flora, aki szinte még a újdonságnak számít a játékpiacon! Egyszerűen nincs olyan lány, aki ne lenne oda a ponikért és az unikornisokért, na, de hogy flora még interaktív is, ez még érdekesebbé teszi a kis Pónit!

So Bomb Fürdőgolyó gyár és Fürdőgolyó készletek a legújabb őrület a lányok körében! Kipróbáltuk, és megnéztük mennyire is könnyű elkészíteni a fürdőgolyókat, és láss csodát, nagyon jól működik, könnyen elkészíthető! 

Candylocks Vattacukor hajas baba

Szeptember mindig az új játékokról szól! Folyamatosan érkeznek játék webáruházunkba is az újabbnál újabb játékok! Mivel a játékbabákat szeretjük, főleg ha minőségi játékbabák, akkor nem is kérdés, hogy az ovodavilag.hu játék webáruházban is meg kell, hogy találd a Candylocks Vattacukor hajas játékbabákat!

Fényvarázs So Glow az új őrület

So Glow Fényvarázs, So Glow Fényvarázs stúdió ami nekünk is úgy hangzott mint egy kis csoda! Azonban mindenkit megnyugtatunk működik és a lányok (szerintünk még a fiúk is) imádni fogják! Egy új játék, melyet már webáruházunkban megrendelhetsz, akár az ünnepekre is készülve, vagy csak egy születés napra! 

Itt az új őrület a Make It Real kreatív játékok, melyek a lányok legújabb játéakit! Mind amellett, hogy divatosak, gyönyörű színekben pompáznak és szinte minden lány megőrül értük! A Make it Real kreatív játékainkban mindent megtalálsz ami egy tökéletes party ajándékhoz szüksélges! Csillámos tetoválás, köröm stúdió, köröm készlet, hihetetlenül sok gyöngyfűző, ékszerkészítő ezekkel mind találkozhatsz! Katt ide a Make It Real kreatív játékokért és vásárold meg még ma őket!

Ajándékok gyerekzsúrra sulisoknak

Ajándékok gyerekzsúrra? Ez egy jó kérdés, már, hogy mit is vigyünk ajándékba, annak a kisfiúnak vagy kislánynak akit szinte alig ismer a gyermeke. Mindig jönnek a kérdések, hogy mit szeret? Ám azonban sulis korban nem is olyan egyszerű ezt már megmondani, hisz a gyermekek nagyon ritkán játszanak együtt, így nem is látja, hogy mit szeret a másik gyermek! Nézzük, hogy milyen egyszerű ám de még is nagyszerű ajándékokkal lehet meglepni a sulis gyermeket a szülinapi gyerekzsúron!

Melissa & Doug készségfejlesztő fajátékok, melyek az óvodás gyererekek egyik kedvenc játékaik lettek! Miért is? Mi úgy gondoltuk meg ér egy blog bejegyzést, hisz akár, hogy is nézzük azon kívül, hogy készségfejlesztő játékok, a gyerekek magas minőségük és élénk színeik miatt, szinte imádnak velük játszani!

2019.07.10 09:10

Végre itt a nyár! Se óvoda, se iskola és még a szülők is erre pár hónapra tartogatott szabadságukat használják fel, hogy a család egy kis időt együtt töltsön. Bárhová is készültök a nyáron, gyermekkel-gyermekekkel nem egyszerű dolog. Ebben a kis bejegyzésben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy emlékezetes és eseménydús legyen mindenki számára a nyár!

Játék tippek a nyári szünetre

Lassan ráfordulunk a 2018/2019-es tanév utolsó heteire. Valljuk be őszintén, mindenki várja már egy kicsit. A reggeli korán kelések, "azt nem veszem fel" csaták, futás a buszhoz-kocsihoz. Igaz, lefoglalni az otthon tartózkodó gyerekeket a nyári szünidőre nem egyszerű megoldás! Erre a helyzetre szeretnénk egy kis segítséget nyújta! 

Ajándékok gyerekzsúrra ovisoknak

Az ovodavilag.hu játék webáháruházban a Top termékek között létrehoztunk egy olyan kategóriát, amelyben a legjobb szülinapi játékokat találja meg a szülő! Ezzel is segítve a szülőket, hogy melyek a legjobb játékok, amiket gyermeke a kedvenc ovis kisbarátjának vihet gyerekzsúrra!

Angry Birds - Mérges madarak

Az Angry Birds, szabad fordításban Mérges madarak, eredetileg egy kétdimenziós ügyességi és logikai elemeket ötvöző videojáték, melyet a finn Rovio Mobile fejlesztett, és az Apple cég iOS rendszerein vált elérhetővé elsőként. Azóta ebből a változatból több mint 12 millió példány kelt el, ami arra ösztökélte a fejlesztőket, hogy más platformokra is elkészítsék művüket, például Androidra, Symbianra vagy Windows Phone 7-re. Manapság már egész estés mesefilm is készült a karakterekből, sőt megjelentek a videójátékok kézzel fogható változata is.

Rajzolj az egészségedért rajzpályázat!

Rajzpályázatot hirdetünk, melyet nyerj meg akár Te és az ovis csoportod! További részletekért olvass tovább, és legyen a Tiéd a Maped Creativ csomag és egy logikai játék csomag az ovis csoportodé!

Tanulási nehézségek óvodás korban

Tanulási zavarnak röviden azt nevezhetjük, mikor a gyermek átlagos körülmények között nem tud megtanulni írni, olvasni, számolni. Mivel ezek a problémák egész korán észre vehetők, így már akár az óvodai foglálkozásokba is belel lehet foglalni fejlesztő feladatokat. A gyermek megfigyeléséről érdemes rövid jegyzeteket készítenünk, ugyanis később segíthet a fejlôdés ellenörzésében.

2019.05.03 14:17
Gyermeknapi tippek

Gyermeknapon sokféle programot szerveznek mindenhol, de gyakran előfordul, hogy a különböző koncertekért, mini “vidámparkért” bizony fizetni kell. Mivel a gyereknap már igencsak hó végén van, ha szűkös a pénztárcátok rendezzetek otthon egy igazi gyerek-napot!

Ezzel a kis blog bejegyzéssel szeretnénk kicsit még élvezetessebbé tenni e remek napot nem csak a gyerkőcöknek, de a felnőtteknek is. 

2019.04.01 13:03
Anyák napja

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, kis hazánkban május első vasárnapján. Magyarországon az ünnep gondolatát a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel és megtették az előkészületeket az országos bevezetésére. 1925-ben lett hivatalos ünnep  Anyák napja és került május hónap első vasárnapjára.

2019.04.09 09:31

Húsvét közeledtével bátran tervezzünk olyan közös programot a gyermekekkel, amit mindenki élvez. Ennek egyik módja, ha a lakás díszítését és csinosítását együtt, saját készítésű díszekkel végezzük.
Használjuk fel a tavasz, illetve a húsvét általuk kedvelt motívumait, és találjuk meg a különböző korosztályoknak megfelelő foglalatosságot. Ebben a blog bejegyzésben szeretnénk egy-két ötletet adni, hogy a kézműveskedés gyerekekkel kellemes családi program is legyen.

 

Borsóbabák az új meglepetések

Eljött a márciús, és ahogy már megszokhattunk jönnek az újdonságok a gyerekeknek! Szinte minden egyes játék változik, és olyan játékokkal találkozunk, melyek még soha nem voltak kis hazánkban! Az idei év egyik újdonsága lányok körében a borsóbabák, vagy cukorborsó babák! Szerintünk nagyon kis öteletes csomagolást kapott!

Kreatív készségfejlesztő játékok Maped

Szeretjük az olyan játékokat, amik kreatívok, és mindezek mellett remek készségfejlesztők is! Ezeket a játékokat az ember szívesen ajánlja gyermekek részére, hisz nem csak remekül szórakoztatnak, de jól le is foglalják a gyermekeket! Újdonság a Maped-től a Maped Creativ termékcsalád, melyeket már 2 éves kortól szívesen adunk a gyermekeknek! 

2019.03.23 09:20
Djeco játékok

Djeco játékok a legjobb minőségű játékok, és talán az egyetlen játék gyártó, melynek a termékeik úgy vannak összeállítva, hogy a gyermeket egészen pici baba kortól a 14 éves korig elkísérik, míg a játékok iránt érdeklődnek! A Dejco játékok között széles választékban megtalál a szülő minden olyan terméket ami gyermeke figyelmét felkelti! Ebben a blogban kimondottan a Djeco játékok egyediségéről, minőségéről és a gyermekek iránti hozzáállásáról lesz szó! Érdemek blogunkat végigolvasni, hisz sok olyan területet érintünk, mely nem csak a szülőknek, de óvodáknak is hasznos lehet! 

2019.03.18 08:11
Együtt játszani jó!

A játék az az örömforrás, amelyben minden ember, gyerek és felnőtt egyaránt felszabadul, kiszakad a napi nyomás alól. A mai rohanó világban azt tapasztaljuk, hogy egyre kevesebb idő jut a játékra, a szórakozásra. Sajnos ezt a gyerekek is megérzik. Pedig fontos, hogy a szülő-gyermek viszony tartalmas és élményekkel teli legyen. Szerencsére már rengeteg olyan játék van, amikkel nem kell hosszú órákon keresztül egy helyben űlni a kicsikkel!

2019.02.23 09:45
Pötyi készletek ovisoknak

A pötyi készleteket valahol mindenki ismeri, hallott már róla, de nem tudjuk mik is ezek valójában, pedig a gyerekek az óvodában naponta találkoznak vele, és nem csak találkoznak, de játszanak is vele! A pötyi újra fénykorát éli!

A zene jótékony hatása gyerekekre

Az éneklés és a zene fontos szerepet játszik az emberi kultúrában. A szülők a gyermekek születésétől kezdve ösztönösen használják a zenét arra, hogy kifejezzék irántuk érzett szeretetüket és megnyugtassák őket. A zene valójában a gyermeki fejlődés összes területén igen fontos szerepet játszik, kisgyermekkorban a szavak hangzását és jelentését is segít megismerni. A zenés táncok támogatják a mozgásos készségek fejlődését, miközben lehetővé teszik az önkifejezés gyakorlását. Mindezek mellett a zene és a memória között is egyértelmű összefüggés mutatható ki.

Quilling, a papírcsík csodák

A quilling- azaz papírcsíktechnika a népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy az alapok elsajátítása után különösen látványos dolgokat tudtok készíteni belőle. Speciális alapanyagot nem igényel, mindössze magukra a papírcsíkokra, a sodróeszközre, ecsetre, sablonra és egy kevés papírragasztóra lesz szükség. Mivel közeleg a húsvét az egyik legjobb apropó, hogy kipróbáljuk magunkat a quillingezés terén. Hiszen gyönyörű képeslapokat, ajándékokat vagy akár húsvéti díszeket is készíthetünk papírcsíkokból. Kedvet kaptatok a quillingezéshez?

2019.02.04 12:07

A mai gyermekek számára szinte elképzelhetetlen az élet a számítógép és a televízió nélkül. Pedig fel lehet nőni az elektronikus kütyük nélkül is. Erre jó példa a mi korosztályunk. Igaz, mi sem vagyunk annyira "öregek", de még emlékszünk a magyar kártyával játszható makaóra vagy a "Gazdálkodj okosan" társasra. 

2019.01.29 16:25
Anne Geddes babák

Anne Geddes babák a legkülönlegesebb játékbabák, melynek a testük puha, és álomszép arcocskájuk van! Anne Geddes baba vásárlás az ovodavilag.hu óvodai játékok webshopjában! Anne Geddes neve már szinte összefort a babákkal, 30 éve készít ikonikussá vált fotókat a picikről és terhes anyukákról. Igazán jól teszi, hisz mi imádjuk ezeket a különleges babákat!

Cry Babies: Varázskönnyek meglepetés babák

Cry Babies: Varázskönnyek meglepetés babák a Cry babies babák újdonságai, amely már rendelhető webáruházunkban! Édesek, cukik, pont úgy néznek ki, mint a nagy babák csak épp miniben! Vásároljon gyermekének mini Cry Babies varázskönnyek meglepetésbabát! 

2019.01.24 14:02
Hairdorables játékbabák

Hajasbaba Játékbaba? Igen akkor elkezdődik az igazi őrület, mely 2019-es év első felében töretlen lesz! Megérkeztek a Hairdorables imádnivaló hajasbabák! Nálunk már meg is vásárolhatod őket online és a játékboltunkban is!

Gyurmakirály gyurmák vásárlás

Gyurma vásárlás az ovodavilag.hu ovis játékok webshopban! Jönnek a legújabb technológiával készült gyurmák, amik minket is meglepnek, hisz hihetetlenül jó minőségűek! A gyurmakirály gyurmák az egyik legjobb minőségű gyurma amit tapasztaltunk és szuper vele gyurmázni!

2019.01.17 10:20

A farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig (hamvazószerda előtt, húsvétvasárnap előtti 47. nap), a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. Minden óvodában nagyon várják már a gyerekek ezt az ünnepi sorozatot. Mivel általában elég terjedelmes időszakot ölel körül, több napra is le lehet bontani a multságot!

Nebulous Stars - Alkoss tündéreket!

A Top Model és a Miss melody tervezőfüzetek mellé megérkezett a szintén igazi csajos Nebulous Stars kreatív termékcsalád! Ellentétben a másik kettő kreatív füzetekkel, ez a tündérek és sellők világát ismerteti meg velünk! Természetesen itt is szükség lesz kreativ fantáziára, kézügyességre és a fantáziára! Nézzük akkor miről is van szó! 

2018.11.26 12:50
Óvodai Lucázás

Luca napjához (december 13.) több népszokás is kapcsolódik. Ezek eredete valószínűleg az, hogy a Gergely-naptár bevezetése előtt ez a nap volt az év legrövidebb napja (eltérően a mai téli napfordulótól, ami december 21-re, esetenként 22-ére esik).

Luca-napon régen tilos volt fonni, sütni, mosni. Nem volt ajánlatos kölcsönadni sem, mert az elkért dolgok boszorkányok kezére kerülhettek.

Top Model- A lányok új kedvence

Minden fiatal leányzó álmadozott már arról, hogy milyen lehet esküvői ruhát vagy estélyi ruhát tervezni egy különleges alkalomra. Nagyon jó hírünk van nekik! Megérkeztek a Top Model kretív tervező füzetek és a hozzájuk tartozó fantasztikus kiegészítők!

Csodálatos dolog a gyermeki hit, ahogyan bíznak a természetfeletti lényekben. Télapóban, Jézuskában, Fogtündérben. A szülők és az óvónők sokáig őrzik és táplálják ezt a hitet, settenkednek a kis piros csomagokkal, kilopják a párnák alól az apró fogacskákat. December 6-án pedig minden óvodába megérkezik a Mikulás! Az ünnepek pillanatai, percei, órái azonban hamar elmúlnak, ezért épp olyan fontos és izgalmas a várakozás és az előkészület időszaka is!

2018.11.03 08:14
Tanácsok esti lefekvéshez

Az alvás az egyik legneuralgikusabb pont a nevelésben, hiszen minden kimerült szülő úgy várja estét és minden egyes nap újra reménykedik benne, hogy hátha ma már végig is tudja aludni az egész éjszakát. Sajnos ez nem mindig jön össze. A gyermekek ugyanis egy bizonyos élettani szakazban nem igázán jó alvók. 

 

2018.10.09 09:35
Halloween az oviban

halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján amit elsősorban az angolszászországokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt a divatja. Magyarországon is így történt és az egyébként szomorúságra okot adó ünnep a Mindenszentek és a Halottak napját megelőző nap bulizós és játékos hangulatú szokásává vált. 

2018.10.17 12:41

Ez a szépséges őszi időjárás a legtöbb óvónőt megihleti. A délelőtti séták alkalmával a kis óvodásokkal együt gyűjthetik be a következő foglalkozás alapanyagait. Legyen szó lehullott falevelekről, gesztenyékről, tobozról.

2018.10.10 15:34

Minden óvodában fontosnak tartják a megfelelő testmozgást. Legyen az torna vagy tánc. Egy jól kiválasztott játéksor tanítása örömet okoz felnőttnek, gyermeknek egyaránt. Nem utolsó sorban, észrevétlenül fejlesztenek, főleg ha zenével van öszekapcsolva, hisz ha megnézzük a babás játékokat, már ott is hangos azaz zenélős játékok vannak elővéve, és azokat szeretik a legjobban a gyermekek. Nincs ez másképp az óvodában sem, hisz egyenesen imádják az ovisok a zenéz foglalkozásokat!

POM POM WOW Kreatív készletek

Az idei év egyik legjobb kreatív játéka a Pom Pom WOW kreatív készletek! Úgy gondoltuk szánunk rá pár sort, hisz a gyermekek nagyon szeretik a kreatív játékokat, és főleg azokat a játékokat, mellyekkel dekorálni lehet, vagyis a tárgyaikat, szobájukat még különlegesebbé tehetik!

2018.10.05 11:20
Játék járművek világa

A legfutkosósabb kisfiúk is lenyűgözve állnak meg a hatalmas mozdonyok vagy éppen az autómodellek és az óriás autópályák előtt a csillogó játékbolt kirakatánál. Lenyűgözve nézik hogyan mennek fel és jönnek le a lejtőn. Utánna persze záporoznak a kérdések, hogy is lehetséges ez? 

2018.10.02 15:48
Gravitrax az Új őrület

Októben révén már gyakorlatilag a játékboltok telis tele vannak jobbnál jobb és újabbnál újabb játékokkal, és a játék webáruházunkban is akik nyomon követik, szinte naponta kerülnek ki és rendelhetőek az újdonságok. És a Gravitrax szerintünk az év egyik legjobb játéka.

Társasjáték, az örök kedvenc

Beköszöntött az ősz és a hideg elől mindenki behúzódik a jó meleg szobába. De mivel tudnánk elütni a hosszúra nyúlt estéket? Hát elő a társasjátékokat! Ez az apró játék össze hozza a családokat a hétvégéken és a nagy családi partikot!

2018.09.28 15:31
Slime gyár Új!!!

Márciusban szinte nem volt olyan ember aki ne találkozott volna a Slime gyár vagy csak Slime-al! Mindenki errő beszélt és azt is hittük, hogy ez az őrület lecseng! Ám ahogy látjuk, nem ért véget, sőt, még mindig imádják a gyerekek!

Írás fejlesztése játékosan

Sok gyerek nem tudja befűzni a cipőfűzőjét, nem áll meg egy lábon, és nem jó a kézírása: ezek a képességek összefüggenek egymással. Sajnos a tépőzár és az okos kütyük nyomógombjai miatt ma már nem kell olyan kézügyesség-fejlesztő feladatokat megoldani a mai gyerekeknek, mint a cipőfűző befűzése vagy hurkolása, így az úgynevezett nagymozgások és finommozgások nem fejlődnek eléggé. Írás fejlesztése gészen kicsi kortól játékos formában, és a hozzá való játékokat megtalálod itt katt ide érte

2018.09.26 10:33
Logico vásárlás

A logikus játékok nem csak örömöt és sikerélményt hoznak a gyermekek életébe, de még akkor is lekötik őket, ha egyedül vannak. Miközben játszik ellenőrizheti saját magát és megtanulja a feladatokat önállóan elvégezni, és hogy mik is ezek a játékok? nem más, mint a Logico keret és logico feladatlapok.

2018.09.22 08:56
Fiús-lányos játékok

Manapság már mi is azt tapasztaljuk, hogy nem lehet a játékokra egyértelműen kijelenteni kinek is való. Épp úgy vesznek például tűzoltó autót egy kislánynak, mint játékkonyhát a kisfiúnak. Hiszen napjainkban teljesen megszokott, hogy apa besegít a házimunkában, anya pedig megszerel egy-két dolgot a házban. A gyerekek csak azt utánozzák, amit otthon látnak!

Minden gyermek érdeklődik az őt körül vevő világ iránt. Érdeklik az állatok, növények, a csillagok, az időjárás változás és még sorolhatnánk. A gyermekek már egészen kicsi korukban szívják magukba a környezetük ingerét, ezért kaphatók minden újdonságra. Szinte észre sem veszik a játék során, hogy beléptek a tudás világába. A tudományos játékok célja pont az, hogy a kicsik tudásigényét kielégítsék, játékos formában tanítsák a gyerkőcöt. 

2018.09.19 12:45

Sajnos a mai rohanó világban elkerülhetetlen, hogy a gyermek egy-két óra hosszára le ne ülne a tv elé. Szerencsére már számtalan mese csatorna van, ami a legkisebbektől a nagyokig mnden stílusban vetít meséket. Hiszen a mesék nem a  gyermekek tudatára, hanem a lelkére hatnak.

Fur Balls plüssök vagy fürdetős plüss

Lassan megyünk a karácsonynak és folyamatos újdonságokkal igyekszünk benneteket az ovodavilag.hu ovis játékok webshopjában figyelemmel tartani. Ami szerintünk hatalmasan jó játék, nem csak lányoknak, de plüss imádó fiúknak is, azok a Fur Balls plüssök. Katt ide értük.

 

2018.09.12 09:41

Egy kedves barátunk nagy lelkesen mesélte, hogy szeptembertől a gyermeke kéttannyelvű óvodába fog járni, mert ugye a gyerekek kicsi korukban fogékonyabbak a nyelvre. Elgondolkoztunk ezen a témán és talán megér egy blog bejegyzést nálunk is, hisz óvodásokról van szó.

2018.09.06 12:41

Szeptember, elkezdődött az iskola és újra mindenki a régi vagy épp új kis mindennapjaiban mozog. Szeptemberben folyamatosan jönnek az újdonságok és bizony már a karácsonyra hangolódunk lassan. Ebben az évben minden lánynál megtalálható lesz a flitter baba. És már webshopunkban meg is találhatod az új flitterbabákat!

Koraszülött csecsemőnek az az újszülött számít, akinek a születési súlya 2500g alatt marad és a betöltött 36. hétnél előbb jön a világra.  Sajnos egyre több baba születik a kiírt idő előtt. Ennek számos oka lehet. Például az anya más betegségei, a környezeti tényezők illetve a magzat fejlődésének rendellenességei. Ilyen babáknál a cél, hogy a méhen belüli növekedési folyamatok elmaradását minél előbb be tudják pótolni.

2018.08.27 13:23

Talán az egyik legrégebbi és legegyszerűbb fejlesztő játék a gyurma. Lehet az ember akárhány éves, biztos minden háztartásban megtalálható valamilyen formában. Az óvódákban szinte minen fajtája elérhető, hiszen ennél jobb fejlesztőjáték nem nagyon van a piacon. A gyurma segítségéval kézzel fogható, térbeli dolgokat alkothatnak a gyerekek, hiszen fantáziájuk határtalan, ha gyurmázásról van szó! rengeteg gyurmát találsz webshopunk kínálatában, amikből jobbnál jobb dolgokat lehet készíteni! 

2018.08.28 10:06

Óvodából az iskolába, bizony nem kis feladat. Az iskola elkezdése gyerekeknek és szülőknek egyaránt kihívás. Tudjuk, hogy a beiskolázás egy következő lépcsőfok az óvoda után és az iskolák világa jelentősen eltér gyerekeink eddigi életétől. Augusztusban a gyereknél csak egy ember izgul jobban, a szülő, akinek azonban igyekeznie kell aggodalmait leplezni, hiszen az ő nyugalma a gyereknek is magabiztosságot adhat.

Amíg a baba kicsi, a szereteten, gondoskodáson kívül, csak egy biztonságos fürdető kis kádra van szüksége. Ahogy nő a gyerkőc rájön arra is, fürdés közben nagyon jókat lehet játszani. Szerencsére erre a célra már rengeteg játék áll a szülők rendelkezésére, legyen akárhány éves is a gyermek! 

2018.08.18 10:25

Újszülött játékbabák mellet ne menjünk el szó nélkül, hisz olya sokat adnak a kislányoknak, amit az ember, vagyis a szülő szinte nem is gondoln. Mindenkinek az jut az eszébe, hogy mit is csinál a gyermek egy ilyen kis újszülött babával, ami néha-néha nem is épp a legszebb külsővel rendelkezik, ám a mai élethű újszülött babák, már nagyon kedves angyal arcocskával rendelkeznek. 

2018.08.15 11:19

A szülinapi partit, zsúrt minden gyerek szereti, mivel ilyenkor meghívják barátait, óvodai társait, akikkel egy felejthetetlen délutánt tölthet együtt. Igaz, a szülők ezt a napot kevésbé élvezik, de talán ezzel a kis cikkel tudunk pár hasznos tanácsot adni. Akár szervezés tekintetében, akár ajándék ötletekkel! 

 

2018.08.13 09:40

Végezzen-e gyerek házimunkát? Érdekes kérdés. A szülők többsége igen is azt vallja, hogy az önállóság nevelésére tökéletes dolog a házimunka. Amerikai kutatók bebizonyították, hogy azok a gyerkőcök, akik segítenek otthon, a felnőtt életben is jobban boldogulnak. Lényeg, felelősséggel járó feladatot kapjon a gyermek, hogy érezze milyern hasznos családtag. A házimunkával tehát felelősségre neveljük a gyerekeinket, növeljük az önbizalmukat, és erősítjük bennük az összetartozás érzést.

2018.08.08 11:41

Sajnos közeleg a nyár vége, ami azt jelenti, hogy jönnek a gyermekek számárá is a "dolgos" hétköznapok! Valaki már várja, valaki a hátára sem kívánja. Talán azokban a családokban, ahol először megy óvodába a gyerkőc, még a hangulat is más, hiszen ez az időszak minden családtagot megviselhet. A legfontosabb mégis a kisgyermek kell, hogy legyen! Őróluk szóljon most minden!

2018.08.08 09:58

Tegnap beszélgettem egy anyukával, akinek gyermekjógára jár a lánya. Elmesélte, hogy a játékos, mókával egybefont mozgás mennyit segített a gyerkőc testtartásán, állóképességén és kitartásán. Gondoltam, egy bejegyzést megér írni róla, hátha felkelthetjük iránta az érdeklődést!

Ha már az előző blogban a Dévény-tornát mutattuk be nektek, akkor így az óvodakezdés előtt, ejtsünk pár szót a mozgásfejlesztő játékok fontosságáról. Azt a képességünket, hogy tanulni tudunk, döntően két tényező befolyásolja. Az egyik a negatív stressz, amely blokkolja a gondolkodást és megakadályozza, hogy nyitottak legyünk az új tapasztalatokra. A másik tényező a mozgás: amely nemcsak a stresszt oldja, de az agyra is hat, mivel ott található a központja. Ez által a testi mozgás elősegíti a szellemi mozgékonyságot.

Úgy gondoltuk egy pár sort megérdemel ez a mozgásfejlesztés, hisz kevesen ismerik ám lenyűgöző eredményeket érnek el vele! Különösen baba korban igen hasznos! Nézzük csak mit is jelent egyálralán! A Dévény Speciális manuális technika - Gimnasztika Módszer az elmúlt 28 év alatt a mozgássérülések valamennyi területén kimagasló eredményeket volt képes felmutatni gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt. Kifejlesztője Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző, aki az elmúlt közel 30 évben kidolgozta és folyamatosan fejlesztette a Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszert (DSGM).

Szerepjátékok a mindennapokban, bármennyire is csodálkozik az ember, hogy egy kisfiú konyhát kér karácsonyra, mi azon nem lepődünk meg, sőt.

Amit a gyerekek bekerülnek a bölcsödébe és az óvodába, bizony új játékokkal ismerkednek meg. Most a szerepjátékokkal fogunk foglalkozni.

2018.07.20 15:56

Tombol a nyári szünet, jó néhány oviban leállás van és valóban az aktív nyári szünetet élik a kedves óvó nénik és a gyermekek szintén. Azonban egy táska amiről szót kell ejtenünk az minden ovisnak megtalálható a ruhatárában, és mi más is lenne az mint az ovis táska vagy az ovis hátizsák.

Tombol a nyári szünet, olya annyira, hogy már mindenki javában a tábozokban tobzódik, vagy épp a jól megérdemelt szünetet tölti otthon a maminál, vagy épp anyu és apu felválltva vannak otthon a gyerkőcökkel. Játékra mindig van idő és gyorsan, ügyesen is el lehet az időt tölteni, és ehez még nagy befektetés sem kell.

Tombol a nyári szünet, olya annyira, hogy már mindenki javában a tábozokban tobzódik, vagy épp a jól megérdemelt szünetet tölti otthon a maminál, vagy épp anyu és apu felválltva vannak otthon a gyerkőcökkel. Játékra mindig van idő és gyorsan, ügyesen is el lehet az időt tölteni, és ehez még nagy befektetés sem kell.

Oly régen jelentkeztünk már, és ennek nyomós okai voltak, hisz itt a nyár és mindenki útnak indult, de hová is? Vannak akik a nyaralást a gyerkőcökkel még csak most tervezik, viszont a fesztivál szezon már elkezdődött és ebben az évebn a családok évében ezek igen nívósak.

Ma van a nyári szünet első napja, és kicsit örül is a szülő, viszont a másik oldalon kicsit kétségbe van esve, hogy mit is fogy csinálni a gyerekkel egész nyáron? Jó kérdések és bizony nem is hiába valóak, így összeszedtünk pár praktikát, hogy mit is csinálhatunk a gyerekekkel mi saját magunk, hogy elteljen a nyári szünet, és nem utolsó sorban kellemesen teljen el.

 

2018.06.08 15:59

Tegnap már esett szó, illetve kicsit bele mélyedtünk, hogy milyen kellékek lesznek szükségesek az ovihoz! Most ebben a blogban folytatjuk, hisz sok mindent nem tudtunk beleírni! Hisz nem csak ovis hátizsák és ovis tornazsákra lesz szükségetek, hanem olyan apró ruhadarabokra is melyeket a mindennapokban használnak gyerkőceitek!

2018.06.07 13:20

Megkezdődtek az óvodai ballagások, bizony véget ért egy korszak az életetekben és sajnos nem is olyan soká, kezdődik ismét az iskola és óvoda! Nos sok szülőt foglalkoztat, főleg az első gyerkőcnél, hogy mik is kellenek majd, mire lesz szüksége az óvodába a gyermeknek! persze a pénztácát is nézve, nyílván nem mindenki szeretne felesleges dolgokat vásárolni! 

                                   

Valami hihetetlen, és szerintünk anyukák és apukák nem is gondolnák, de még talán az óvónők sem, hogy mikor beköszönt a jóidő, a játékboltok különféle homokozós játékok ajánlanak apró gyermekeinknek! Nos nem titok mi is nyilván már márciustól homokozós illetve kültéri játékokat ajánlunk! Ám azonban nagy nagy meglepetés számunkra is, hogy mesefigurás homokozó ide vagy oda, a fagyis homokozó mindent elsöpör!

                                                          

2018.05.14 11:23

Termékeik közt megtalálhatjátok a TopModel kreatív füzeteket, melyek nem szimplán kreatív játékok, de azért vallujuk be igen jól fejlesztik a a kézügyességet! Szokták mondani, hogy lányoknak sokkal könnyebb vásárolni, hisz szélesebb sokkal több mindent lehet nekik vásárolni! Nos ezt mi is tapasztaljuk, hogy így van, és ha már csak a kreatív termékeket megnézzük, sokkal inkább a lányok kedvenc időtöltései!

2018.05.09 12:31

Ismeritek már? Mi már kipróbáltuk és nekünk nagyon tetszik, sőt! mondhatni, hogy a gyerkőcök egyik kedvencévé válik, ha egyszer kipróbálják! Különleges, egyedi és a legjobb mozgásfejlesztő! Mi is ez? BoBo-Car

                                

Folyamatos bővítjük termékeinket és evvel együtt ovis játék webáruházunk is egyre több terméket mutat be nektek gyerekeknek és olyan édesanyáknak, akiknek fontosak a minőségi és fejlesztő játékok! Nézzétek, hogy milyen termékeket mutatunk most be nektek! Szerintünk nagyon jó fejlesztők és nem mellékesen 100 %-ban lekötik a gyermk figyelmét!

                                         

Májuk első vasárnapja ÉDESANYÁk ünnepe! Ki ne ismerné ezt a verset és szinte minden évben egyszer minden gyermek elmondja! Ti hogy készültök az ovis csoportoddal vagy egyénileg az anyák napjára?

 

2018.04.26 19:54

A hiperaktivitás egyre gyakrabban előforduló jelenség amiről nagyon sok szülő nem hallot, vagy ha igen, akkor sem pontosak az információik, így tényleg csak tapogatózunk ezen a téren! Így arra gondoltunk, hogy ezt a témát is egy kicsit körbejárjuk! 

Ha csak pár ember figyelmét felhívjuk, akkor már megérte ez a cikk.

Manapság egyre többet hallani, hogy ez a gyerek nem hiperaktív, csak neveletlen, kár rögtön a hiperaktív jelző mögé bújtatni, bezzeg az én időmben…. Pedig a hiperaktivitás egyre gyakrabban előforduló jelenség. A szülők viszont jóformán semmilyen információval nem rendelkeznek róla, s amennyiben a saját gyerekükről kiderül, hogy hiperaktív, nemigen tudnak szembenézni a problémával. Ha mégis megpróbálják, leginkább csak falakba ütköznek, hatásos segítséget nem sokan tudnak számukra nyújtani. Kritikát annál inkább kapnak. Nem elég, hogy meg kell birkózniuk csemetéjük különcségével, akinek nevelése sokkal nehezebb az átlagos gyerekekéhez képest, előbb-utóbb a társadalom teljes értetlenségével is szembesülnek, kezdve a családi környezettel.

  • Mik a hiperaktivitás kiváltó okai?

  • Milyen is az átlagtól jócskán eltérő, ténylegesen hiperaktív gyermek?

  • Hogyan lehet a hétköznapi rendkívül kellemetlen helyzetek kialakulását megelőzni, és segíteni a gyermeknek megtalálni helyét az életben?

Sajnos erről a "betegségről" is beszélnünk kell! Talán ez az elváltozás az egyik legismertebb genetikai rendellenesség; mindannyiunk környezetében élnek olyan emberek, és gyerekek akik Down-szindrómások. A tünetegyüttes egykori leírójáról, Langdon Downról kapta a nevét, aki 1866-ban írta le a szindrómát. Ő akkor azt gondolta, hogy a betegség lényege a mongol rasszra való visszaütés, innen származik az egyébként helytelen és ma már nem elfogadható mongoloid idiotia (mongolidiotizmus) elnevezés. E név két okból is tarthatatlan, egyrészt, mert nincs köze a mongol rasszhoz, másrészt pedig, mert az Down-szindrómások korántsem képezhetetlenek.

Az autizmusnak számtalan megjelenési formája van ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg. A tünetek 3 éves kor előtt megjelenhetnek. Két típust tudunk megkülönböztetni: a súlyosabb Kanner-szindrómát és a kevésbé súlyos Asperger-szindrómát. Az Asperger-szindrómát sokszor a jól beszélő emberekre, míg a Kanner szindrómát a néma, a nyelvet szó szerint vevő, súlyosabb problémákkal küzdő gyermekekre alkalmazzák.

A Sajátos Nevelési Igényű (SNI) gyermekek fejlesztését már egész kicsi korban érdemes elkezdeni, hogy a fejlődése során, minél kevesebb hátránya legyen az életben. Manapság, szerencsére nagyon hamar ki tudják szűrni a különböző betegségeket, ami ebbe a kategóriába tartozik.

A fogyatékossággal élők mellett ide tartoznak a tanulási nehézséggel, magatartászavarral küzdők illetve a kivételes képességű tanulók. Fontos, hogy az SNI gyermekek beilleszkedjenek a társadalomba.  

 

2018.04.10 12:52

A Montessori eszközök az óvónők és a fejlesztő tanárnők számára nem lehet ismeretlen játészer. Minden nap használják az óvodákban. Ezek a speciális, fejlesztő játékok megismertetik a gyermekekkel a körülöttük lévő világot, fejlesztik érzékszerveiket. Minden ilyen Montessori játékra igaz, hogy szépek, gyermekek kezéhez vannak méretezve, újdonságra tanítanak, tartósak és képességet fejlesztenek. 

2018.04.10 09:25

A matematika mindenhol jelen van az életünkben, és a gyermekek életében is. Ezért ebben a témában nagyon sok múlik a szülők és az óvónők tapasztalatain. Szerencsére már itt is rengeteg játék áll az óvodák segítségére. Óvodavilág játék webáruházunkban különböző témakörben találsz matematikai játékokat, nem csak óvódai foglálkozásokra, de hasznosak otthoni használatra, sőt még iskola előkészítésre is, melyek remek óvodai játékok!

2018.04.06 11:06

Mikor érdemes elkezdeni a gyermek írásfejlesztését? Óvodás korban? Vagy csak elég majd az iskolában megtanulnia a helyes ceruzafogást? Mindenkinek ismerős ez a kérdés. 

A gyermekek a rajzolással elég hamar elkezdik már!

 

2018.04.04 09:51

A tapintás fejlesztését már egész kisgyermek korban érdemes elkezdeni és épp olyan fontos, mint a látás vagy a memória javítása. A különböző áték és játékszerek fontosságát az adja, hogy  a gyerekek ezeken keresztül mit tanulnak a körülöttük lévő világról.  Ezek a játékok  csupa olyan anyagból készűlhetnek, amelyek a természetben is megtalálhatóak és könnyen hozzáférhetőek.

Ide kattintva kedvedre válogathatsz.

https://ovodavilag.hu/fejleszto-jatekok/tapintas-fejlesztese

2018.04.03 10:22

Logikai játékok legfőbb célkitűzése, hogy fejlessze a gyerekek képességit és velük való foglalkozás remek kikapcsolódást nyújt. Ez nagyon pozitív hatással lehet a kisgyermekek fejlődésére.


A Memória játékok nem csak szórakoztatnak, hanem még az agytekervényeket is megmozgatják! fejlesztő játékok óvodásoknak első kézből az óvodavilág webáruházból! Sok jó ötletet mutatunk!

 

https://ovodavilag.hu/fejleszto-jatekok/memoria-jatekok

2018.04.01 14:24

Óvodai játékokba nagyon sok minden bele tartozik! Rengeteg óvodában jártunk és meglepő miket találtunk! 

2018.03.20 19:32

Most aztán tényleg benne vagyunk az őrületben!

Golyóvezető? Ez a játék soha nem megy ki a divatból, és mégis minden gyermek órákat képes vele eltölteni!

2018.02.23 15:42

SLIME?? Miaz?? és a szülő nem tudja elképzelni mi is az a slime! :-) Itt olvashatsz róla, és megvásárolhatod!

 

https://ovodavilag.hu/slime-kreativ-gyurma

2018.01.31 11:15

Úgy gondoltuk egy cikket mindenképp megér, a helyes ceruzafogás kialakulásval foglalkozni, hisz mostanában mindenki kétségbe van esve, hogy gyermeke nem jól fogja elsőre a ceruzát! NOS NEM KELL!! :-)

2018.01.16 15:05

Elkezdődött a farsang időszaka, és minden óvodában szinte minden ovis gyerkőc nagy gőzzel készül a farsangi bulira! 

2018.01.12 09:33

Bemutatjuk nektek a legjobb kártyajátékokat amik folyamatosín bővülnek, hisz ujabbnál újabbakkal játászunk mi is, így tudjuk milyen nehéz lajikusként megtalálni azokat a játékokat amik pörgősek, fejtörősek, de ugyanakkor remek szórakoztató játékok. Fontos, hogy a gyerkőcök szeresség és akarjanak velük játszani, ne csak ezért legyen mert milyen jól néz ki a doboza!

Legjobb kártyák itt

 

 

A legjobb készségfejlesztő játékok a Brainbox játékok. Tudomány fejlesztés és egy remek szórakoztató játékok már 3 éves kortól.

Brainbox játékok

Finommotorika amivel minden szülő szembesül és találkozik, és már nagyszerű játékok szolgálnak a fejlesztésére!

Finommotorika

2017.11.13 15:07

Mert melyik ovis nem szereti, ha a jégen csúszhat mászhat, de főleg ha még korizni is megtanítják, akkor mindenképp olvas végig a cikkünket, mert náluk és nálunk a helyed!

2017.11.13 15:09

Mindenki örömére megnyitottuk első játékboltunkat, mely gyerekbarát és csupa csoda újdonsággal van felszerelve!

Amíg nem írtunk Nektek ezalatt a röpke idő alatt el sem tudjuk mondani micsoda kis különleges dolgot fedeztünk fel!

Miért is hoztunk létre egy óvodavilág webshopot?

2017.11.13 14:59

A Mesehősök irányától nem túl messze lévő vonalat egészen pontosan az óvodák világába szeretnénk egy picikét benneteket elvarázsolni! 

2017.11.13 13:21

A gyurmázás fejlesztő hatásai és egyben jótékony hatásai a gyermekekre.