Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Blog

Írás-olvasás fejlesztése

2018.04.06 11:06

Mikor érdemes elkezdeni a gyermek írásfejlesztését? Óvodás korban? Vagy csak elég majd az iskolában megtanulnia a helyes ceruzafogást? Mindenkinek ismerős ez a kérdés. 

A gyermekek a rajzolással elég hamar elkezdik már!

 

Mint tudjuk, az íráskészség a finommozgás koordinációjától függ. Ezért az óvodai gyermekkor kiemelkedően fontos a különböző készségek fejlesztésében. A megfelelő időben elkezdett fejlesztésekkel, később nagyon jó eredményeket érhetünk el. Ehhez az szükséges, hogy már 2 éves kortól olyan játékokat vigyünk az életébe, melyek elősegítik a helyes ceruzafogást. Sok sok módszer létezik, amikről szinte nem is gondolják a szülők, hogy mennyi mindent segítenek a helyes ceruzafogás kialakulásában!

Álljunk is meg itt, hisz a legelső a  rajzolás és festés! Ennél egyeszűbben nem mis lehet fejleszti, minden gyermek szereti, ha rajzolhat és festhet vagy csak firkálhat. Ezeknél bizony már a finommotorikus képességek is fejlődnek akarva akaratlanul!

A golyóvezetők ugyan úgy jó segítségünkre lehetnek, hisz az apró golyókat megfogni és húzogatni nem is olyan könnyű és nagy kézügyesség kell hozzá! 

Ugye nem is kell megijedni, hogy milyen jó dolgok vannak már a finommotorika azaz az írás fejlesztésére!

Kicsitr előbbre ugorva sok óvodában kezdenek elterjedni kavicskréták vagy más néven a marokkéták! Ezek aztán tényleg annyi jól kidolgozottak, hogy a gyerkőcöknek az első használatnál szinte koncentrálniuk kell, hogy hogy is vegyék a kezükbe, de aztán remekül kialakul tőle a helyes ceruzafogás!

Az óvónők már hároméves kortól ajánlják a gyermekek számára a gyurmázást, építkezést, festést. Természetesen mindezeket a fejlesztéseket mértékkel, a gyermek érdeklődésének megfelelően, játékos formában kell véghez vinni. 

Gyurmázásból szinte sosem elég, és remek gyurmakészleteket lehet ma már találni a boltokban és webáruházakban, amivel a gyerekek nagyon jól szórakoznak és sok kreatív ötletet eltudnak készíteni!

Ezek a játékok minden óvodában megtalálható óvodai játékok, amiket otthon is alkalmazunk és egyáltalán nem újak!

Óvodai játék webáruházunkban sok terméket megtaláltok amivel öröm lesz a játék és a fejlesztés is!

https://ovodavilag.hu/fejleszto-jatekok/iras-olvasas-fejlesztese 

Nézzetek szét nálunk, hisz termékeinket folyamatosan bővítjük új óvodai játékokkal, melyek otthonra is kíváló fejlesztő játékok!