Blog

Újszülött játékbabák

2018.08.18 10:25

Újszülött játékbabák mellet ne menjünk el szó nélkül, hisz olya sokat adnak a kislányoknak, amit az ember, vagyis a szülő szinte nem is gondoln. Mindenkinek az jut az eszébe, hogy mit is csinál a gyermek egy ilyen kis újszülött babával, ami néha-néha nem is épp a legszebb külsővel rendelkezik, ám a mai élethű újszülött babák, már nagyon kedves angyal arcocskával rendelkeznek. 

A játékbaba mindig is a gyerekek egyik kedvenc játéka  szerepjátéka vagy épp utánozós játéka volt, egy olyan játék, ami szinte soha nem fog a divatból kimenni, csak folyamatosan megújulni. A gyerek a babában saját magát látja, babázás közben feldolgozza megélt élményeit, kifejezi érzelmeit, különböző szerepviselkedéseket tanul és gyakorol.

Az élethű újszülött babák érzelmi funkciója  nagyon fontos a kislányok számára, hisz valós érzelmekkel ragaszkodnak a játékbabáikhoz. Talán ebből az érzelmi funkcióból fakad, hogy a gyermekek játékbabái közt mindig akad 2-3 olyan játékbaba, ami fokozottan nagy kitüntetést kap, szemben a többi játékbaba mellett.

Különböző játékbabák vannak, amiknek szerepe persze a gyermeki psziché fejlődésével változik. Csecsemő- és kisgyerekkorban inkább anya-pótlék, ún. átmeneti tárgy szerepét töltik be. Az átmeneti tárgyak (lehet puha párna, takaró, kendő vagy plüss is) hivatottak segíteni a leválást az anyáról. Ilyenkor fontos, hogy a baba puha legyen, hogy hozzá lehessen bújni, elég nagy legyen, hogy könnyedén meg tudják fogni őket, és elég könnyűek ahhoz, hogy hurcolni tudják magukkal. Ezekre a legalkalmasabbak a puha testű babák, vagy rongybabák. Rongybabáinkat itt találod meg katt ide érte: itt

Ami rettentően fontos a a baba arca, nem mindegy ugyanis, hogy a baba milyen kifejezéssel bír, fontos, kogy kedves, angyalarcú és kifejező legyen.

Az óvodai korba lépő kislányok a babáikat már a szerepjátékok kellékeiként is használják. Az ovisok világában még nagyobb szerepet kapnak a játékbabák, nem csak az újszülött játékbabák, hanem már a hajasbabák is. Ebben a korban már az élethűbb, jobban kidolgozott, kifejező arcú rongybabákat, hajas babákat kedvelik. A babával való játék során a gyerek a felnőttek világát utánozza, átéli vele a saját életének rendszeres napi rituáléit, tevékenységeit, szokásait. Minden baba gondoskodásra tanít, így nem véletlen, hogy sok kislánynak, ha jön az új tesó, akkor első sorban babát szoktak vásárolni, ezzel is az utánozásra, és gondoskodásra nevelve a gyermeket. Játékosan megtanulja és gyakorolja a törődés, gondoskodás, felelősségvállalás, odafigyelés, empátia készségét is. Ahogy beszélget a babával, az serkenti a fantáziáját, fejleszti a szókincsét, kifejezőkészségét. Ezáltal fejlődik a személyisége és a szociális készségei is, a baba öltöztetésével pedig a kézügyessége, a finommotorikus készségei is.

Ezzel együtt persze megmarad a baba lelki társ és alvótárs-funkciója is, amelynek révén a baba vigaszt és társaságot nyújt, megnyugtat, segít feldolgozni és oldani a feszültséget.

Az újszülött babáknál nagyon fontos, a baba kinézete, lehetőleg próbáljunk meg olyan babát választani, aminek a mérete megyeggyezik az élethű csecsemő babákéval. Fontos, hogy lehessen őket fürdetni, hisz ezt a műveletet is fogja látni, így előszeretettel, fogja a kislány a babát megfürdetni, így nem utolsó szempont, hogy kemény testű legyen az újszülött baba. 

Sok újszülött babát lehet kapni, kiegészítőkkel, ezek azonban nem rossz dolgok, hisz így egyszerre megvásárolhatjuk, ami a gyermeknek szükséges lesz a babázáshoz.

Újszülött babáinkat itt találjátok meg, folyamatosan bővítjük termékkínálatunkak, prémium minőségű élethű újszülött babákkal. Újszülött babák katt ide!