Blog

Gyerekzsúrok

2018.08.15 11:19

A szülinapi partit, zsúrt minden gyerek szereti, mivel ilyenkor meghívják barátait, óvodai társait, akikkel egy felejthetetlen délutánt tölthet együtt. Igaz, a szülők ezt a napot kevésbé élvezik, de talán ezzel a kis cikkel tudunk pár hasznos tanácsot adni. Akár szervezés tekintetében, akár ajándék ötletekkel! 

 

A gyermek zsúrok a  tanév megkezdésével újra divatba jönnek, hiszen ilyenkor újra együtt a társaság. Az időpontot célszerű a gyermek szülinapjához közel eső szabad hétvégére tenni, hogy a szülő is szabad legyen. Természetesen rugalmasnak kell lenni az időponttal kapcsolatban, általában 4 héttel a dátum előtt illik a meghívókat kézbesíteni, amit akár magunk is elkészíthetünk ezzel a remek szettel.

https://ovodavilag.hu/gyurmak

Az óvodás korú gyermekeknek még nem kell fényűző partit csapni. Elég csak 5-6 fő, természetesen a szülők is maradhanak és ne legyen nagyon hosszú. Az iskolás lurkóknál már a létszám inkább az ünnepeltől függ. A helyszín tekintetében az otthoni buli előnye, hogy könnyebb az előkészítés és a lebonyolítás, kényelmes, és viszonylag időjárás független. A külső helyszínen tartott buli, mint például a gyorsétterem vagy a játszóház, előnye, hogy nem jár kosszal, rögzített a program vége, és a gyerekek imádják az ottani menüt. Ha az otthoni lehetőséget választjuk, dekorációt illetően a lufi nem hiányozhat, de lehet akár színes fűzér is a falon, hiszen a dekoráció megadja a buli alaphangulatát, ezért akár témát is adhatunk neki.

A gyerekzsúr általában délutáni időpontban kezdődik, azaz a gyerekek ebéd után jönnek. Készüljünk uzsonnára valóval.  Az itókák lehetnek rostos üdítők, limonádé, tea. Az ételeket készítsük elő, hogy csak a tálalás legyen a feladat. A szülőktől ilyenkor kérdezzük meg, hogy a csemete nem allergiás-e valamire, van-e olyan, amire vele kapcsolatban figyelni kell.  

A torta elfogyasztása után jöhet a közös, vagy csoportos játék. Ez lehet kreatívoskodás, sport, társasjátékok. Jobb a hangulat, ha a háttérben valamilyen gyerekeknek való zene szól.

Akár hozzánk jönnek, akár mi megyünk egy gyerekzsúrba, az ajándék fontos és meghatározó lehet. Célszerű előtte tisztázni a meglepetésre szánt összegét és méretét. Tapasztalataink szerint manapság olyan ajándékot szoktak vinni, ami nem csak szórakoztat, de készségfejlesztő is egyben. Persze itt is a korosztály meghatározó. :)

Egy ovis gyerkőcnek még nem kell nagy dologra gondolni. Egy kis póni vagy plüss a lányoknak, fém kisautó, dinoszaurusz a fiúknak, de lehet akár kirakó vagy képes dominó.

A nagyobb korosztályra már inkább más stílus jellemző. Itt igen népszerűek a kreatív, alkotós játékok, legyen az ruhatervezős, lovas vagy a memóriát is fejlesztő kártyajátékok.

Talán az egyik legkeresettebb, az "Agymenők kártya" termékcsalád. A korosztályok szerint növekvő témakörökkel bővülő kártyák megdolgoztatják az agyat és hasznosak utazás közben is. 

 

Remélem tudtunk segíteni Mindenkinek! további ajándékötletekért látogassátok meg webáruházunkat! 

https://ovodavilag.hu/