Blog

Fürdőjátékok, a gondtalan pancsolásért

2018.08.23 09:32

Amíg a baba kicsi, a szereteten, gondoskodáson kívül, csak egy biztonságos fürdető kis kádra van szüksége. Ahogy nő a gyerkőc rájön arra is, fürdés közben nagyon jókat lehet játszani. Szerencsére erre a célra már rengeteg játék áll a szülők rendelkezésére, legyen akárhány éves is a gyermek! 

Vannak olyan gyerekek, akik nem szeretik a fürdést, vagy annak bizonyos részét (például a hajmosást), számukra is nagy segítség lehet, ha sok sok játékkal, színes kiegészítővel rakjuk tele a fürdőszobát. A gyerekek hihetetlenül kreatívak, és mindenből játékot tudnak csinálni. Egy mókás zuhanyfejjel nemcsak viccesebb a tisztálkodás, de még habfürdőt is könnyen csinálhatunk vele a kádban! 

Már egészen pici babáknak kaphatóak egyszerű, mégis készséget fejlesztő fürdőjátékok. Nekik még szinte elég annyi, hogy vizet öntsenek bele, forogjon és esetleg valamilyen hangot adjon ki. A pancsikönyvek, gumikacsák, kishajók örök kedvencek. Manapság egyre több formában vissza tér a piacra a felhúzhatós fürdőjáték. Ki ne emlékezne a vizet taposó sárga, hápogós kacsára vagy a farkával vidáman csapkodó delfinre? :)

Mi azt tapasztaltuk, hogy a nagyobb gyerkőcök körében a csempére ragasztható játékok nagyon népszerűek. Hiszen a több darabból álló szivacsokat egy kis víz segítségével kell a csempére ragasztani és ez nem csak a gyermek finommotorikai- és kézügyességét fejleszti, de a játék során a fantáziáját is használja.

Vegyük például ezt a szuper Építs és játsz! Piac fürdőjátékot vagy a kisfiúk kedvencét Építs és játsz! Dömperekkel

Kaphatók olyan kréták, melyek szappanból készülnek és kimondottan a kád oldalára lehet velük rajzolni, ami szintén remek lehetőség a fürdőszobai játékra, hiszen ezek egyszerűen letörölhetőek.

De egy átlagos vízipisztollyal, szivaccsal, homokozóvödörrel, vagy üres samponos flakonnal is hatalmasat lehet játszani. 

Viszont nem csak a fürdőszobában lehet igazán jót pancsolni! A strandokon, otthoni medencékben elő kerülnek a kicsik számára biztonságot adó karúszók, figurás úszógumik. Itt aztán az apró labdák is nagyon népszerűek, a vízi pisztolyokról nem is beszélve. 

A mindennap használt fürdőjátékot hetent-két hetente célszerű átmosni. Erre a legegyszerübb módszer, ha pár óra hosszára, egy kevés ecetes vízbe megáztatjuk őket, majd levegőn hadjuk kiszáradni. Estére mehetnek is vissza a kádba és folytatódhat a móka! :)

Webáruházunkban megtalálható minden korosztály kedvenc pancsijátéka, aztán csak pár kattintás, és másnap este már fel is lehet avatni a kádban! Óvodai játékok webáruházunkban megtalálod a babádnak legmegfelelőbb fürdős játékokat katt ide