Blog

Játék járművek világa

2018.10.05 11:20
Játék járművek világa

A legfutkosósabb kisfiúk is lenyűgözve állnak meg a hatalmas mozdonyok vagy éppen az autómodellek és az óriás autópályák előtt a csillogó játékbolt kirakatánál. Lenyűgözve nézik hogyan mennek fel és jönnek le a lejtőn. Utánna persze záporoznak a kérdések, hogy is lehetséges ez? 

A népmesékben még nem autóval közlekedtek, hanem táltos paripával és griffmadárral. Természetes az okos kisgyermekek már tudják, hogy a csodás mítoszi lények nem léteznek. A régi időkben inkább az állatoké volt a főszerep a közlekedésben, de a kerék  felfedezése forradalmi újítás volt, amely a középkor folyamán a kocsival teljesedett ki. Viszont tudadhatjuk a gyerkőccel, hogy rövidebb utakra inkább kerékpárral menjünk, hiszen nem csak praktikusabb és környezetkímélőbb, de jóval több saját élményt is szerezhetnek általa.

A vonatok manapság is két fontos funkciót töltenek be a közlekedésben. Az egyik a tömegszállítás a másik pedig a tehetrszállítás. Nagyon hangulatos utazást biztosítana a különböző Gyermekvasutak. Kedvelt kirándulási lehetőség óvodás csoportoknak, mert nem csak biztonságos és kényelmes, de élményekben gazdag is. A városban közlekedhetünk metróval, ami a föld méllyén biztosít gyors haladási lehetőséget, vagy szép, sárga villamossal és piros trollival is. Ha már a járműveknél tartunk, meg kell említeni a fellegek urait, azaz a repülőgépeket. Ezek a csodás nagygépek kötik össze egymással a kontinenseket, városokat. És a felsorolás végére érve, elérkeztünk a hajókhoz, ami a vizen segít nekünk eljutni az egyik partról a másikra. 

És hogy miért soroltuk fel ezeket a hihetetlen tárgyakat? Mert tapasztalataink szerint nem csak az ovikban lehet találni fém kisautót vagy elemes vonatot, hanem otthon is. És minél nagyobb a gyermek, annál jobban élvezi is az ilyen fajta játékokat. Kicsi korban még a plüss kisautó a kedvenc. Később jöhetnek a nagyobb, műanyag színes változatos járművek, majd az egész nagy autópályák, rendőrségek és még sorolhatnánk.  

Ha viszont a gyerkőcöt a mezőgazdaság érdekli, nem hiányozhatnak a polcról a traktorok és kombájnok.

Természetesen a különböző szakmák munkagépei is nagyon keresettek, főleg a kukásautó, taxi, markoló, katonai járművek. Lényeg, hogy 4 kereke legyen és guruljon. :)

 

Webáruházunkban rengeteg  járművet megtalálsz, közlekedjen az úton, sínen, vízen vagy levegőben. Ha kérdésed van tedd fel bátran azt is nekünk! Itt megtalász minket, keress bizalommal! Játékautók óvodásoknak és óvodás korú gyermekeknek ide kattintva mindet megnézheted!