Blog

Logico vásárlás

2018.09.26 10:33
Logico vásárlás

A logikus játékok nem csak örömöt és sikerélményt hoznak a gyermekek életébe, de még akkor is lekötik őket, ha egyedül vannak. Miközben játszik ellenőrizheti saját magát és megtanulja a feladatokat önállóan elvégezni, és hogy mik is ezek a játékok? nem más, mint a Logico keret és logico feladatlapok.

A LOGICO termékcsalád az óvodás kortól egészen a kisiskolásig használható, hiszen koroszályokra vannak felbontva és nem csak a gyerekek, de a szülők is könnyen megértik. Feladatkártyái kedves feladatokat és szép rajzokat tartalmaznak. Mivel a gyermek életkorának megfelelnek, így saját maguk ellenőrizhetik a megoldásokat. Sikerélmény esetén szívesen veszik kézbe újra és újra a játékot. 

Hogyan is kell használni a Logico kártyákat és a keretet?

Mivel nem elég csak megkeresni és kitalálni a helyes megoldást, azt még társítani is kell a megfelelő színű koronghoz. Ezáltal nem csak a logikus gondolkodásra kell figyelni, de a megfelelő színű korong mozgatásával a gyerkőc finommotorikus képessége is fejlődik. Ha már egyszer megvásároltuk a keretet, legközelebb csak elég a témaköröknek megfelelő kártyákat beszerezni hozzá, így követve a gyerek, gyerekek fejlődését és életkorát. 

A LOGICO Primo kártyacsomagok változatosak, 3-6 évesek, azaz ovis gyermekek élményvilágából merítik témáikat. Külön témák és kártyacsomagok épülnek a vásárlás, az állatkert, a játszótér vagy éppen a cirkusz világa köré.  A feladatok fejlesztik a színek, a formák, a mennyiségek és számok iránti érzéket, a koncentrációt, a logikai gondolkodást. Szóval azokat a képességeket, amire majd az iskolában, később pedig az életben is szükségük lesz.

A LOGICO Piccolo kiváló gyakorló eszköz az iskolát megelőző időszakban és az alsó tagozatban. Mivel ez már a nagyobb korosztálynak szól, a kerete kicsit eltér a másiktól. Feladatkártyái ennek is témakörök szerint lettek kialakítva. Például: Iskolakezdés, Nyelvi képes­ség­fej­lesz­tés, Szem– kéz koordináció, Betű- és Számfogócska. Minden egyes kártya segít a gyerkőcnek. Gyakorolhatja a matematikai alapműveleteket, fejlesztheti szövegértését, helyesírását. Az iskolába készülőknek elengedhetetlen a szókincs és a szem-kéz koordináció fejlesztéséhez. A feladatkártyák tematikus csomagokban kaphatók. Első oldalukon található a feladat, hátoldalukon a megoldás.

Ha a keret vagy csak egy-egy feladatártya csomag hiányzik a gyűjteményetekből, tuti megtaláljátok az óvodavilág ovis játékok webshopjában, hisz nem csak az ovis Logicokat találjátok meg nálunk, de a kisiskolás Logico feladatlapokat is és Logico keretet!