Blog

Angry Birds - Mérges madarak

2019.05.28 11:32
Angry Birds - Mérges madarak

Az Angry Birds, szabad fordításban Mérges madarak, eredetileg egy kétdimenziós ügyességi és logikai elemeket ötvöző videojáték, melyet a finn Rovio Mobile fejlesztett, és az Apple cég iOS rendszerein vált elérhetővé elsőként. Azóta ebből a változatból több mint 12 millió példány kelt el, ami arra ösztökélte a fejlesztőket, hogy más platformokra is elkészítsék művüket, például Androidra, Symbianra vagy Windows Phone 7-re. Manapság már egész estés mesefilm is készült a karakterekből, sőt megjelentek a videójátékok kézzel fogható változata is.

Az okostelefonokra gyártott játék koncepciója a mérges madarakra lett hangsúlyozva. Innen kapta végül a nevét: Angry Birds. Azonban a madaraknak ellenségekre is szükségük volt a játékmenet miatt. Mivel a játék kifejlesztése pont arra az időszakra esett amikor a H1N1 néven elhíresült sertésinfluenza volt jelen, így az alkotók végül a malacok mellett döntöttek, mint a madarak fő ellenségei. A játék lényege, hogy a felhasználónak egy csúzli segítségével kell a különböző színű és formájú önfeláldozó madarakat különböző építményekre kilőni, azzal a szándékkal, hogy az ott tartózkodó disznókat elpusztítsa. 

Az Angry Birds kilövő ügyességi társasjáték lényege ugyan az, mint a videójátéknál, de itt saját magad építed fel a tornyot és helyezed el a malackákat, ahogyan szeretnéd. Majd a nagy méretű madárral próbáld lerombolni a tornyot, hogy minél több malac leessen!

A másik nagy kedvenc az Angry Birds katapult ügyességi társasjáték! A megadott elemekből építs egy tornyot és a tetejére helyezd fel a kárörvendő malackát. Ha ügyesen célzol Reddel, a piros madárral és a katapulttal, egy lövéssel a padlóra küldheted a malacot!

Viszont ha valaki magára a játék szereplőire vágyik, annak is tudjuk javasolni az Angry Birds beszélő figuráit. Csak a kezüket kell mozzgatni és máris megszólalnak a maguk kis vicces hangján. 

A plüss kedvelő gyerkőcökre is gondoltak a gyártók, hiszen az Angry Birds plüssök minden szereplő formájában megjelentek már, tartozzon az a madár vagy malac családhoz.

Tehát, ha nem csak mesében illetve sororzatban szereted nézni a "Mérges Madarakat", és a telefonod is épp lemerült, kapd elő a kézzel fogható társasjátékok egyikét, és már mehet is a móka! Természetesen a web-áruházunkban https://ovodavilag.hu pár kattintás után, akár másnapra az otthonodban lehet bármelyik kedvenced. Ha viszont itt laktok a környéken, gyertek be boltunkba, Csodafa Játékbolt, Gyöngyös Püspöki út 2., ahol személyesen is kiválaszthatod a saját madaradat vagy malackádat! Sőt, egy igazi Angry Birds rajogónak is remek meglepetés ,ajándék lehet bármelyik termékünk!