Blog

Mert gyurmázni jó!

2018.08.27 13:23

Talán az egyik legrégebbi és legegyszerűbb fejlesztő játék a gyurma. Lehet az ember akárhány éves, biztos minden háztartásban megtalálható valamilyen formában. Az óvódákban szinte minen fajtája elérhető, hiszen ennél jobb fejlesztőjáték nem nagyon van a piacon. A gyurma segítségéval kézzel fogható, térbeli dolgokat alkothatnak a gyerekek, hiszen fantáziájuk határtalan, ha gyurmázásról van szó! rengeteg gyurmát találsz webshopunk kínálatában, amikből jobbnál jobb dolgokat lehet készíteni! 

Ilyenkor, óvóda kezdésnél mi azt tapasztaljuk, hogy gyurmából sosincs elég. Legyen az egy egyszerű zsíros alapú vagy az egyre népszerűbb, több színben és illatban kaphtó fajták. Ez az egyszerű játék fejleszti a szem és kézkoordinácót, amely a helyes fejlődéshez kell. Segíti a finommotorikus képességeket, ami elengedhetetlen, hogy az iskolában majd helyesen fogja meg a ceruzát és pontos, precíz munkát végezzen. A különböző színű gyurmák arra is jók, hogy a gyerekek már elég korán meg tudják különböztetni a színeket, a formakiszúrók segítségével pedig nem csak az egyszerű alakzatokat tudják megtanulni.

A gyurmázás egyik legnagyobb erőssége a kreativitás fejlesztése. Mivel a gyurma anyaga szinte bármire formálható, így a gyerekeknek csak a fantáziájuk szabhat határt. A képzelőerő és fantázia folyamatos igénybevétele miatt egyre merészebb és összetettebb dolgokat álmodnak meg a gyerkőcök, amiket megpróbálnak kivitelezni is. Még nagy lehet a gyurmázás öröme, hogyha nem csak az apró formákat használhatja, hanem készíthet akár komplet pizzát, tortát, süteményeket is. Akár otthon, akár az oviban a kicsik mindig kaphatóak egy kis szakácskodásra! A gyurmából elkészíthetik a "finom" ebédet, majd a kis tányérokon fel is szolgálhatja azt a barátoknak, családnak vagy a csoportnak. Szerencsér erre a célra már több féle gyurma elérhető. Többféle gyártó termékei közül lehet válogatni, és évről évre nől ez az arány. Hisz jobbnál jobb gyurmák jönnek a forgalomba.

 

Viszont, nem csak a zsíros alapú gyurmák a keresendőek! Ide tartoznak a különleges képességgel bíró inteligens gyurmák Ezek lehetnek mágnesesek, világítósak, csillámlósak és színváltósak. A kellemes gyümölcsös illatot árasztó gyurmák, a pillegyurma, a habgyurma, a sötétben világító gyurma vagy az örökmozgó gyurma, ami nem szárad ki, nem ragad sem a kézhez sem a tárgyakhoz.

 

Az óvónők előszeretettel szokták beépíteni a foglalkozásokba a gyurmázást, hiszen kicsiket, nagyokat egyaránt be lehet vonni, ráadásul a fiúk is szívesen ülnek le gyurmázni, mert itt aztán lehet gyömöszölni, püfölni teljes erőbedobással. Még élvezetesebb lehet a játék, ha fa, virág vagy más egyszerűbb alakzatokat nyomtatunk ki és a gyurma segítségével ki lehet dekorálni. Például a fára kerülhetnek gyümölcsök, a rétre virágok, felhő, akár házikó is. Itt aztán tényleg minden a gyerkőcök képzeletererejére van bízva! 

Webáruházunkban minden féle, fajta, állagú, színű és illatú gyurmát megtalálhatsz. Gyere és válogass kedvedre!