Blog

Gyermeknapi tippek

2019.05.03 14:17
Gyermeknapi tippek

Gyermeknapon sokféle programot szerveznek mindenhol, de gyakran előfordul, hogy a különböző koncertekért, mini “vidámparkért” bizony fizetni kell. Mivel a gyereknap már igencsak hó végén van, ha szűkös a pénztárcátok rendezzetek otthon egy igazi gyerek-napot!

Ezzel a kis blog bejegyzéssel szeretnénk kicsit még élvezetessebbé tenni e remek napot nem csak a gyerkőcöknek, de a felnőtteknek is. 

gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A nemzetközi gyermeknap (általában június 1.) megünneplése Törökországból ered. Magyarországon 1931-től ünneplik akkor még ugyan gyermekhétnek hívták, de 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják. Mivel ilyenkor már igencsak jó idő van, irány ki a szabadba. 

A közös családi kirándulás a szabadban a legjobb kikapcsolódás lehet mindenkinek. Ilyenkor elő kerülhet a foci labda, papírsárkány, frizbi, tollas. Ha többen vagytok, néhány régi játékot is nyugodtan meg lehet tanítani a gyerekeknek. Ilyenek például az "Adj király katonát" vagy az "Elvesztettem zsebkendőmet" kör játékok.

Mostanában szerencsére nagyon hamar itt a jó idő! Így a kerti medencék is elő kerülhetnek, sőt még a vízipisztolyok és vízibombák is. A legnagyobb melegben az egymást "kilövő" játékot a legjobb játszani. 

Minden buli elkerülhetetlen kelléke a lufi, ami rengeteg remek játék alapját is szolgálhatja. Ha magatok veszitek meg valamelyik nagyobb boltban, az nemcsak pénztárca kímélő megoldás, hanem a kidurrant lufit könnyen lehet pótolni is. 

Ha a gyerekek lételeme a mozgás, akár saját kalandpályát is lehet tervezni a kertbe. Ez még közös barkácsolási időt is eredményez. A lényeg, hogy sokféle feladatot kelljen teljesíteniük: átbújás valami alatt, célbadobás, kanyarogva szaladás,  mászás, átlépés valami fölött, szökdelés páros-, vagy egy lábon, kúszás, gurulás. Bevethetünk különböző eszközöket is, mint például a labda, hulahopp karika, ugrókötél. 

És ha már kint vagyunk elő a biciklit, rollert, gördeszkát, BoBo car-t és felpattanva rá, indulhatunk is útnak! 

Akár kinti, akár benti játékot kerestek, gyeretek és nézelődjetek folyton frissülő webáruházunkban, amit itt https://ovodavilag.hu/ meg is találtok!