Blog

Nyaralás gyerekekkel

2019.07.10 09:10

Végre itt a nyár! Se óvoda, se iskola és még a szülők is erre pár hónapra tartogatott szabadságukat használják fel, hogy a család egy kis időt együtt töltsön. Bárhová is készültök a nyáron, gyermekkel-gyermekekkel nem egyszerű dolog. Ebben a kis bejegyzésben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy emlékezetes és eseménydús legyen mindenki számára a nyár!

A nyaralás előtti napok, a készülődés, pakolás minden szülő rémálma, de talán a leggyengébb láncszem mégis csak az utazás szokott lenni. Legyen az autó, busz, repülő vagy vonat.  Azt érdemes előre nyugodtan végig gondolni, hogy lesz a legjobb. A gyerekek remekül tudnak aludni az autóban, viszont, ha ébren vannak, akkor hamar elfogy a türelmük. Ezért érdemes alvás időre időzíteni az indulást. Ha hosszabb az út, akkor akár alvás idő előtt fél-1 órával is el lehet indulni, de ilyenkor előfordulhat, hogy amikor előjön az álmosság, akkor nyűgös lesz, ki akar szállni, sírni fog. De ha ezen a rövid ideig tartó szenvedésen túljut, akkor magától elalszik. Ha viszont a gyerkőcök cseppet sem akarnak pihenni, semmi gond, mert már rengeteg utazáshoz ajánlott játék található akár nálunk is. 

Ajánljuk például a kisebbek számára a Maped Creativ mágneses rajztáblát, melyre a mágneses képeket úgy pakolja fel a lurkó, hogy akár a letörölhető filctollak segítségével, ami nem mellesleg a ruhából is könnyen kimosható, saját történetet alkothat.

A Brainbox, Uno vagy a Dooble kártyajátékok már a nagyobbak figyelmét is elterelheti a hosszú utazásról. Viszont a mi személyes kedvencünk a Difference. Ez a szinte egyforma képeket tartalmazó játék lényege, hogy a két apró különbséget minél hamarabb megtaláljuk rajta. Ráadásul a Difference Junior változattal akár a kicsi tesóval is játszható.

 

Ha végre meg állunk egy kis pihenőre egy csendes kis parknál, a laktató piknikezés után elő kerülhet a csomagtartóból akár a focilabda vagy a frizbi is. Lényeg, hogy nem csak a gyerekek, de a felnőttek is kicsit megmozgassák magukat, így talán könnyebben átvészelik a hátra lévő utat mindenki. :)

Ha vízpart mellé készülünk, akkor adott, hogy pár fürdős játékot vigyünk magunkkal. Sokan úgy vannak vele „Majd veszünk ott”, de azt azért ne felejtsük el, hogy nem itthoni árakon. Egy-két alapdarab azért lehet nálunk: kislapát, vödör, homokozó forma. Az pedig elkerülhetetlen, hogy a vízpart mellett, ahol sok kisgyerek összejön, ott beindul a játékok csereberéje.

A szállodában vagy a kempingben megismerkedett új barátokkal pedig kezdőthet egy jó kis társasjáték csata! Kisebb gyermekes családoknak remek időtöltés lehet a Ticket to ride-Az első utazás társas. Itt nem kell pontokat számolni, mert az győz, aki először össze gyűjti a 6 menetjegyet. Mivel minden menetjegyet egy-egy egyedi rajz jellemez, könnyel felismerhető, hogy melyik városban járunk éppen. 

A nagyobbaknak igazi party játék lehet az Activity, Twister, vagy az igazi nyomozós játék a  Cluedo

Bárhova és bármivel is készültök útnak, indulás előtt nézzetek szét web-áruházunkban is https://ovodavilag.hu/. Folyamatosan frissítjük készleteinket, hogy a nyár felejthetetlen kalandokban teljen a család minden tagja számára!