Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Blog

Dévény Speciális manuális technika - Gimnasztika Módszer, vagyis a DSGM

2018.08.06 12:47

Úgy gondoltuk egy pár sort megérdemel ez a mozgásfejlesztés, hisz kevesen ismerik ám lenyűgöző eredményeket érnek el vele! Különösen baba korban igen hasznos! Nézzük csak mit is jelent egyálralán! A Dévény Speciális manuális technika - Gimnasztika Módszer az elmúlt 28 év alatt a mozgássérülések valamennyi területén kimagasló eredményeket volt képes felmutatni gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt. Kifejlesztője Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző, aki az elmúlt közel 30 évben kidolgozta és folyamatosan fejlesztette a Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszert (DSGM).

A DSGM lényege, hogy az inakat, izmokat és idegvégződéseket egy erős masszírozással ingerőlhetőek, ezáltal az agy stimulálódik. Ez a kezelés nem csak az oxigénhiányos agykárosodásban szenvedő csecsemőknél  eredményes, hanem a baleseti sérülések utókezeléseinél, ortopédia, neurológia és reumatológia területén is nagy hatékonysággal alkalmazható. Legyen szó gyermekről vagy felnőttről. A Dévény-torna a mozgásbeszűkülés okát keresi és oldja fel, ami által a mozgás beindul. Ez a módszer sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint más gyógytornák

Az erre specializálódott gyógytornászok szerint a már csecsemő korban megkezdett kezelés nem engedi kifejlődni a tüneteket, amelyek később nem gyógyíthatók, csak javíthatók. Ugyanis az agynak az első 5 hónapban van egy tartalékállománya, amely a DSGM kezelés során alkalmazott speciális manuális technikával fogható munkára, mivel a technika direkt hatást gyakorol az agyra. 5 hónapos kor után azonban ez a tartalékállomány leépül, ezért van rendkívül nagy jelentősége a korán megkezdett kezelésnek. Ez a torna manuálisan gyógyít, ebből következik, hogy rendkívül munkaigényes, ami a szakgyógytornászt szellemileg és fizikailag egyaránt nagyon igénybe veszi. A Dévény-torna egymásra épülő elemekből áll, melyek alkalmazását és az alkalmazás hosszát a javulás foka befolyásolja. 

A Dévény-torna másik fontos feladata  az erő, ügyesség, és állóképesség fejlesztésén keresztül a tudatos, pontos, gazdaságos, harmonikus mozgás kialakítása.  

A bölcsödék és óvódákban gyakran használnak speciális mozgáfejlesztő játékokat, mint például: a bébi henger, ugró labda, gimnasztika labda vagy a koordináció javítását segítő egyensúlyozó süni.

Szerencsére, ezeket az eszközöket már otthoni használatra is be lehet szerezni, így a kicsiket saját környezetükben is tudjuk tovább fejleszteni. 

Ha velemelyik mozgásfejlesztő játék felkeltette érdeklődésedet, gyere és nézz szét webáruházunkban! :)

https://ovodavilag.hu/mozgas-fejleszto-jatekok

 

Bébiknek kifejezetten ajánljuk a Dévény tornához a Fisher-Price bébi hengert katt ide érte és rendeld meg online az ovodavilag.hu ovis játékok webshopjából, mert a leendő óvodásokra is gondolunk.