Új jelszó kérése
 
Blog

Társasjáték, az örök kedvenc

2018.10.02 08:20

Beköszöntött az ősz és a hideg elől mindenki behúzódik a jó meleg szobába. De mivel tudnánk elütni a hosszúra nyúlt estéket? Hát elő a társasjátékokat! Ez az apró játék össze hozza a családokat a hétvégéken és a nagy családi partikot!

A társasjáték jellemzően beltéri, két vagy akár több személy által játszható játék, amelyben a résztvevő játékosok az adott játék szabályainak betartásával valamilyen cél elérésére törekednek, rendszerint egymással versenyezve. A győzelem alapulhat szerencsén, tisztán stratégián, vagy a kettő keverékén. A társasjátékokhoz gyakran használnak kellékeket, amik lehetnek, bábúk, kockák, kártyák, és különféle fizetőeszközök. Egyes társasjátékokat a szabályok alapján kell játszani, míg vannak teljesen absztraktak is, amelyekket kimondottan magunkra formálhatunk és ennek csak a képzelet szab határt. 

Nagyon sok ősi játék már táblás volt, mégis érdekes, hogy a középkorban a táblás játékok fejlődése megállt. Ebben az időben esetleg csak a sakk volt nagyon elterjedt, sőt ilyenkor alakult ki a különböző formája is. A kártya játékok is csak a 15. századtól váltak népszerűvé. 

A legelső táblás társasjáték, melynek szerzőjét névről ismerjük az 1759-ben John Jefferys által kiadott ‘A Journey Through Europe’ (Utazás Európán keresztül) volt. Németországban a családok körében máig nagyon népszerű ez az elfoglaltság. Többek között ennek is köszönhető, hogy a modern társasjátékok nagy része német szerzőktől származik. Amerikában elsősorban a hadi és terepasztalos játékok terjedtek el. A rövidebb játékidős, gazdálkodós, kevesebb konfliktussal rendelkező társasjáték-fajtákat európai típusúnak nevezzük. Míg a hosszabb órákat igénybe vevő, stratégiás és az erős hangulatú társasjáték-fajtát amerikainak hívjuk. 

Európai típusú: Catan telepesei, Ticket to ride-Az első utazás.

Amerikai típusú: Rizikó, Végvári viadalok, Trónok harca.

Egyes játékoknál, mint például a sakk, kimondottan a játékos gondolkodási módja dönt a játék végéről. Ezzel szemben a gyerekeknek szóló, egyszerű társasjátékoknál főként a szerencse játszik szerepet a győzelemben. Viszont, a kvíz játékok nagy részben véletlenszerű győzelmet hoz. A szerencse a társasjátékokban számos módon megjelenhet. A leggyakoribb olyan elem, ami a játékokba a szerencsét behozza a hat oldalú dobókocka vagy egy szerencsekártya. Dönthetnek arról hányat lépjünk, a kártyák pedig kiszámíthatatlanságot hozhatnak a játékba. Más társasjátékok pörgettyűket, véletlen idejű visszaszámlálókat, vagy más hasonló eszközöket használnak (Igaz vagy Hamis, Tic-Tac Bumm). Tárgyalási lehetőségek  a három vagy több személy által játszott társasjátékokban fordul elő leginkább, hiszen egy izgalmas pontján a játéknak rábeszéli az aktív játékost, hogy velünk kereskedjen a többiek helyett. A stratégiai vagy háborús társasjátékokban akár össze is foghatunk egy másik játékossal. 

Napjainkban sok társasjáték létezik számítógépes játék formában is. Ezekben a játékokban az ellenfelek szerepét a számítógép is átveheti, nem ritkán ő az egyedüli ellenfél. Számos társasjáték játszható online számítógépek és ember játékosok ellen.

Társasjátékok kategorizálva is vannak: táblás-, családi, absztrakt stratégiai-, hadi-, parti-, kvíz és műveltségi-, kocka-, ügyességi társasjátékok.

 

Gyere és válogass webáruházunkban a társasjátékok közül. Minden korosztály számára találhatsz kedvére valót, legyen az gyermek vagy felnőtt.

 

Minőségi játékok óvodásoknak és kisiskolásoknak. Fejlesztő és kreatív termékeink nemcsak az óvodában, de otthon is remek időtöltést biztosítanak a gyerekeknek. Memória, logikai, építő, gyorsasági és ügyességi termékeinkkel a kicsik szórakozva tanulhatnak és fejleszthetik készségeiket. Izgalmas és érdekes játékok egy helyen az óvodavilág webáruházban.

Fejlesztő játékok óvodásoknak széles választékban

A nálunk kapható változatos ovis játékok sokrétű fejlesztési lehetőségeket tesznek lehetővé. Amellett, hogy javítják a kicsik motorikus képességeit, a szociális készségek és a memória javításában is jelentős szerepet játszanak. A szerepjátékokkal a közösségi életben is jobban eligazodhatnak, míg egyes típusok az írást és olvasást is elsajátíthatják a csöppségek.

Válasszon játékot életkor alapján!

Az ovisoknak készült termékeink között akár a javasolt kor szerint is válogathat, így biztosan olyan játékot fog választani, amiben gyermeke örömét leli. A legkisebbek mellett természetesen a nagyobbakra is gondoltunk a választék összeállításakor, ezért kínálatunkban 5-8 éveseknek is rendelhet játékot, és persze nem hiányozhatnak a kortalan, az egész család számára tartalmas kikapcsolódást kínáló típusok sem.

Az ovisok kedvenc mesehősei egy helyen

Melyik óvodás ne rajongana a Mancs őrjáratért, Bogyó és Babócárét vagy éppen a Jégvarázsért? A kicsik kedvelt mesefigurái a webáruházunkban kapható játékokon is felbukkannak, így a gyerekek valóban önfeledt szórakozással egybekötve tanulhatnak és fejlődhetnek. A népszerű figurák olyan klasszikus óvodás játékok kapcsán is elérhetők, mint a dominó és a memóriakártya.

A sajátos nevelési igényre tervezve

Kínálatunkból természetesen nem hiányozhatnak azok a termékek sem, melyekkel autista, Down szindrómás vagy figyelemzavaros ovisok sajátíthatnak el új készségeket játékos formában. A szakemberek által is javasolt és előszeretettel használt termékek javíthatják a megfigyelőképességet, a koncentrációt és a kézügyességet is.

Miért éri meg az Óvodavilág webshopból rendelni?

A széles választék és megfizethető árak mellett a rugalmas szállításai opciók is mellettünk szólnak. A kiválasztott termékeket az MPL csomagküldő szolgálattal otthonába is kérheti, de lehetőség van a PostaPontot vagy a Foxpost csomagautomatát is választani. Gyöngyösi üzletünkben személyesen is átveheti a kiszemelt játékokat, természetesen díjtalanul.

Fejlesztő játékok óvodásoknak állandó akciókkal, folyamatosan bővülő kínálattal - Rendeljen még ma!

Webáruház készítés
olcsobbat.hu shopmania.hu ujarkereso.hu aprohirdetesingyen.hu