Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Blog

Tapintás fejlesztése

2018.04.04 09:51

A tapintás fejlesztését már egész kisgyermek korban érdemes elkezdeni és épp olyan fontos, mint a látás vagy a memória javítása. A különböző áték és játékszerek fontosságát az adja, hogy  a gyerekek ezeken keresztül mit tanulnak a körülöttük lévő világról.  Ezek a játékok  csupa olyan anyagból készűlhetnek, amelyek a természetben is megtalálhatóak és könnyen hozzáférhetőek.

Ide kattintva kedvedre válogathatsz.

https://ovodavilag.hu/fejleszto-jatekok/tapintas-fejlesztese

A gyerekek nagyon hamar rá jönnek arra, hogy milyen hasznos is számukra a tapintás. Mivel mindent megfognak, ezzel tudják, ugymond "felfedezni" a világot és megtanulják a formák, anyagok közötti különbségeket, feszegetik saját képességeik határát, szerepeket tanulnak, edzik testüket és szellemüket, megtanulják az ok-okozati összefüggéseket, illetve a logikus gondolkodást.

Szerencsére, rengeteg fejlesztő játék található már erre a célra. Minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelőt. A jó játékszer fejleszti a kognitív képességeket és a kreativitást. Összpontosításra szoktat, segíti a fizikai és mentális képességek és készségek fejlesztését. Legtöbbször a legegyszerűbb játékszereknek van a legnagyobb hatása. Szoktuk mondani, hogy a kevesebb néha több és ez természetesen a legjobb játékokra is igaz! megsem gondolná az ember, hogy mennyire!

Már a legapróbbaknak is remek játékok azaz fejlesztő játékok és tanító játékokat lehet találni a webáruházunkban és a játékboltunkban! Kimondottan azonban a tapintásfejlesztőre a csecsemők számára készített játékok gyakran élénk színűek, különböző hangokat hallatnak és különböző anyagokból készülnek.

Az óvodás játékok közül a legelterjettebb a vonalvezetők, montessori eszközök, gyurmák és a különböző rakosgató játékok. Ezt mindig is tapasztaljuk, hogy a szülők előszeretettel vásárolnak valamilyen rakosgatós játékokat, hisz akkor a gyerkőcök figyelme teljes mértékben lekötődik!

Volt már egy cikkünk ezzel kapcsolatosan, de nem mentünk bele ennyire a témába! Ám azt gondoltuk muszály többet foglalkozni a tapintással, hisz használjuk mindennél! Kimondottan erre a célra lévő óvodásoknak fejlesztett eszközök is vannak, melyek azon felül, hogy színesek remek anyagokat lehet bennük találni, de pláne érezni a kis ujjakkal! Nézd csak itt egy kimondott különlegesség!

Vajon Te mennyire vagy ügye, és megtalálod-e bekötött szemmel, hogy melyik anyagot fogtad előtte? Remek szórakozás, érdekes, ám még is mindig új! Természetesen a tapintást nem csak az ujjaknak találták ki, egy kis érdekesség, hogy vannak talp alá valók is! És bizony egy jobban felszerelt óvodában ezek az eszközök segítséget nyújtanak az óvónőknek, de pláne a gyerekeknek!

Még mindig a tapintásnál maradva vannak már új termékek a játékok közt amik azért bármennyire is modernek még is csak az óvónők is beveszik a mindennapokba, hisz jótékonyan fejlesztő hatással vannak az óvodás gyerekekre!

Egyre népszerűbb például a mágikus homokgyurma, ami nem csak a kézügyességet fejleszti, de a gyermek fantáziáját is meg lehet vele tornáztatni. Nagy hatással vannak a fizikai fejlődésre, a finommotoros koordinációra, a szem és a kéz közötti koordinációra és a 

 

 

Az idősebb gyerekek számára készített játékok sokszor tartalmaznak rejtvényeket, megoldandó problémákat. Ilyen például a Rubik kocka vagy a puzzle játékok.

Azért valljuk be, hogy nem is olyan rossz mort óvodásnak lenni, és teljesen már óvodai kellékek segítik az óvónőket a nevelésben és a kreatív fejlesztésben! 

Szerintünk még azért mindig a kreatív óvonő a legtündéribb, hisz egy játékból sokkal többfajta játékot ki tud hozni és bizony bizony egyet többféle képpen is tud játszatni, még akkor is nincs ráírva :-)

A legjobb minőségű óvodás játékok gyűjtöttük nektek össze webáruházzunkban, és reméljük, hogy óvonőknem ovis játékok újdonságait ajánljuk!

Ha felkeltettük érdeklődésed a tapintás fejlesztő játékok terén, nézz be hozzánk webáruházunkba az https://ovodavilag.hu/fejleszto-jatekok/tapintas-fejlesztese