Blog

A tudományos játékok világa

2018.09.21 11:03

Minden gyermek érdeklődik az őt körül vevő világ iránt. Érdeklik az állatok, növények, a csillagok, az időjárás változás és még sorolhatnánk. A gyermekek már egészen kicsi korukban szívják magukba a környezetük ingerét, ezért kaphatók minden újdonságra. Szinte észre sem veszik a játék során, hogy beléptek a tudás világába. A tudományos játékok célja pont az, hogy a kicsik tudásigényét kielégítsék, játékos formában tanítsák a gyerkőcöt. 

A szabadban töltött idő igen hasznos az egész családnak, mert nem csak egészséges, de még jó móka is. Túrázások során rengeteg újdonságot tudunk a gyerkőccel megnézni és felfedezni, hiszen több állat, madár és bogár fajta megtalálható környezetünkben. Sőt, akár a hordozható nagyítónk, akár a Bogárnézegető pohár segítségével közelebbről is meg tudjuk vizsgálni az apró kis állatot. Nincs más dolgunk csak a csipesszel óvatosan bele tenni az átlátszó pohárba és a dupla nagyító segítségével minden apró lábacskát tökéletesen meg lehet rajta figyelni. A Szuper bogárnézegetőben lévő mikroszkópot pedig akár 360 fokban is el lehet mozdítani. 

Ha már úgy is kint vagyunk a természetben, töltsük ott az éjszakát is. Hiszen, az égbolt is tartogathat számunkra érdekes dolgokat.  A Hold, a csillagok helyzetét látjuk ugyan szabad szemmel, de egy menő kis távcső mindig jól jöhet. Legyen az egycsövű, két csövű vagy teleszkópos. A 15x-ös képfelbontással tökéletesen kivehetők a különböző csillagképek és hamarabb észre lehet vele venni a hullócsillagokat. 

Viszont nem minden gyerek rajong a természetért, de kísérletezni szeret. Ezért is lehet kapni már kimondottan ovisoknak való különféle játékszetteket pont erre a célra. Ilyen például a Bunsen-égő kísérletezős szett, mely teljesen biztonságos, hiszen led fénnyel világít. Így a hozzá tartozó edényeket sérülés nélkül fel tudja helyezni az állványra. A védő szemüveget felvéve pedig egy igazi kis tutóssá tudott átalakulni a gyermek. 

Növénytermesztéssel nem csak a szabadban, de még a panell lakásunkban is kísérletezhetünk. Az üvegház tetejének felnyitása után bármilyen apró magot ültethetünk a cserepekben elhelyezett tőzegkorongokra, majd locsolás után, néhány napon belül várhatjuk is a csírakezdemények megjelenését. Az óvódákban is népszerű ez az ismeret-terjesztő játék, hiszen a kicsik alig bírják kivárni, hogy melyik magból mi lesz. 

Reméljük, mindenkinek sikerült ötletet adnunk hogyan is tudja gyermekét a tudomány felé irányítani!

A bemutatott termékek és még nagyon sok érdekesség megtalálható honlapunkon! Gyere és nézz szét Nálunk! Tudományos játkainkat itt megtalálhatod! Katt ide!