Blog

Játszótéri játékok nem csak óvodáknak

2018.05.30 13:24

Valami hihetetlen, és szerintünk anyukák és apukák nem is gondolnák, de még talán az óvónők sem, hogy mikor beköszönt a jóidő, a játékboltok különféle homokozós játékok ajánlanak apró gyermekeinknek! Nos nem titok mi is nyilván már márciustól homokozós illetve kültéri játékokat ajánlunk! Ám azonban nagy nagy meglepetés számunkra is, hogy mesefigurás homokozó ide vagy oda, a fagyis homokozó mindent elsöpör!

                                                          

Fagyis homokozó a játszóra, vagy oviba, vagy otthonra? IGEN!!!

Mihejst megjelennek a tavaszi homokozók közt a fagyis homokozó, a gyerekek szinte bezsonganak és megőrülnek tőle és érte! Mit szeretnek benne? Nem elég azt mondani, hogy hasonlít a fagyira az amit megcsinálnak, de a fagyis kanálban van a lényeg!

Óvónőket kérdeztünk és egytől egyig mindenki azt mondta, hogy szinte mindegyik gyerkőc a fagyis kanálért van megőrülve! Így nem véletlen, hogy a fagyis homokozón belül is a kanál az elsődleges!

Miért jó a homokozás?

Szinte minden gyermek szívesen tölti el az idejét a homokozóban! Kreativitás és játék egyben! A homokozóban bármit megtudsz vagy eltudsz készíteni, lehetőséget ad a gyerek számára, hogy 3D-be modellezze le a kis világát!

 

El sem tudjuk képzelni mennyi mindent fejleszt! Már csak ha a homokozó formákat megnézzük akkor megismerkedhet a gyerkőc a fizikai törvényszerűségekkel, valamint az ellentétpárokkal is képbe kerülnek, hisz egyszer tele a forma homokkal máskor pedig üres. Tényleg egy játékos fejlesztés!

 

A másik nagy előnye, hogy olya sok kis barátoddal tudsz együtt játszani a homokozóban, így a kommunikációs készséget is fejleszti! Akarva és akaratlanul is kislakul a másik gyermek felé a kommunikáció, így jobban nyitottabb lesz a gyerkőc.

A finommotorika szintén közre játszik és a tapintás!

Tavasztól és nyártól minden óvodában szinte imádnak a homokozóban eltölteni az idejüket, de hogy is van ez télen!

Nem kell sokat gondolkozni, hisz télre remek homokgyurmákat lehet kapni, mellyekkel szuper várakat lehet építeni! Homokgyurma játékokat itt találsz! Katt ide