Blog

Óvodakezdési ötletek

2018.06.07 13:20

Megkezdődtek az óvodai ballagások, bizony véget ért egy korszak az életetekben és sajnos nem is olyan soká, kezdődik ismét az iskola és óvoda! Nos sok szülőt foglalkoztat, főleg az első gyerkőcnél, hogy mik is kellenek majd, mire lesz szüksége az óvodába a gyermeknek! persze a pénztácát is nézve, nyílván nem mindenki szeretne felesleges dolgokat vásárolni! 

                                   

A bébikornak vége és bizony hamar eljött az idő, hogy óvodába menjen a gyerkőc! Minden szülőnek egy kicsit fáj a szíve, de ez az élet rendje! Az óvodai beszoktatás szülőnek és gyermekn ek egyaránt komoly próbatétel, még ha nem is akarjuk magunknak bevallani azért az anyai szívet is megszorongatja! 

Az óvodakezdésben a legnehezebb talán az elengedés. Mindenki félti a gyermeket és vakon megkell bízni az óvónéniben, akinél nap mint nap a gyermeket otthagyjuk! Nem könnyű feladat, de az apukák és a nagyszülők is segíthetnek ezen a helyzeten! Sokat segít, ha egyszer egyszer ovi előtt a nagyszülőnél alszik a gyermek ezzel is szova egy új, vagy másfajta környezetet. 

A nevelési praktikákkal külön is fogunk foglalkozni másik óvodavilág blog bejegyzésben, ezért most leginkább a praktikus dolgok aza mik kellenek az oviba? nézzük hát!

Az ovi még mindig sokkal egyszerűbb az iskolánál, sokkal kevesebb mindenre lesz szükségetek! Hogy mire lesz szükségetek azzal érdemes megvárni az első szülői értekezletet, hisz akkor találkoztok az óvónénikkel, dadusokkal és ők egy listát készítve megmondják, hogy mik szükségesek! Ez sok mindentől függ, többek közt attól is, hogy milyen tagozatos az óvoda! Azonban van pár dolog amit ovitól függetlenül persze köösen megvásárolhatunk a gyerkőccel, ezzel is egy kicsit több kedvet csinálva az ovihoz!

Mik ezek? 

Ovis hátizsák- a nyár folyamán már elkezdhetjük beszerezni, nálunk is találtok biztos kedvetekre valót! Az ovis hátiszákok nem nagy mérettel rendelkeznek szinte fele akkorák, mint az iskolatáska! Álltalában egyterűek, hisz itt még sokmindent nem fogtok bele pakolni, de ha együtt megvásároljátok a gyermekkel, alig fogja várni az óvodát és hogy magával vihesse, szinte ez is egy kis pszihológia :-)!

Ovis hátizsákok az ovodavilag.hu ovis játékboltból! Katt ide: ovis hátizsákok

Tornazsák -tornazsákra szükségetek lesz, persze ebből is elég lesz az ovis zsák, ami kicsit kissebb mint az 41x41 cm tornazsák!  Fontos, hogy mielőtt kiválasztanánk a megfelelő darabot, tájékozódjunk az óvodai szekrény méretéről! Némely szekrényekben csak a gyerek méretű vállfák férnek el, a felnőtt méretűek nem, ezt mindenképp érdemes lemérni még vásárlás előtt.