Blog

Helyes ceruzafogás

2018.01.31 11:15

Úgy gondoltuk egy cikket mindenképp megér, a helyes ceruzafogás kialakulásval foglalkozni, hisz mostanában mindenki kétségbe van esve, hogy gyermeke nem jól fogja elsőre a ceruzát! NOS NEM KELL!! :-)

Mostanában elég sok kérdésbe belebotlunk, hogy gyermeke nem jól, vagy nem szépen tudja a ceruzát megfogni. 

Kétségbe esik a szülő, hogy most mit is tegyen, és kutatja az okokat, hogy miért van ez illetve megpróbálja erőltetni, így még többször fog a gyermek ceruzát, persze ettől semmi nem változik, szinte csak a gyerek kedvét veszik el az írástól

Segíteni szeretnénk egy pár mondattal, hogy az anyukák Ne ijedjenek meg, hisz oly sok módszer létezik amitől nem is gondolná az ember, és pikk pakk jobban megy a ceruzafogás.

 

Első sorban nem feltétlen kell kezdeni a ceruzával! A ceruza egy kemény anyag és ha olyan a fajtája akkor negyon vékony is tud lenni, ami alapból nem épp a legjobb a gyerkőc kezének! 

Mi elsősorban a gyurmázást ajánljuk, mert bár nem is gondolná az emer, hihetetlen, hogy mennyire jól formálja a kézügyességet, próbáljunk minnél apróbb csíkokat a gyurmából készíten, ami körülbelül akkora mint a ceruza vastagsága, és már is egy kicsivel előrébb kerültünk!

Ami szerintünk nagyon jó még az nem már mint a kavicskréta vagy lehet marokkrétának is nevezni. A kevicskréta már 3 éves kortól használható, olyan aprók, és formályuk úgy bvan kialakítva, hogy szinte a gyerek eszrevétlenül a ceruzafogással tudja csak őket megfogni! Vannak olyan óvodák ahol kimondottan szeretik őket az óvónők a beépíteni a játékparkba, hisz sok esetben megkönnyíti a munkájukat!

Nem fontos egyből a ceruzával kezdeni, hisz ha szabadon festhet a gyerkőc, akkor az ecsetet is ugyan úgy kell fogni, így egy jópofa kép festése alatt kialakul a helyes ceruzafogás. 

 

Egy a lényeg, hogy ne erőltessük a gyermekre, és higgyék el, sokkal jobban megtanulja szabad akaratából.

Termékeink közt számtalan írás fejlesztő játékot munkafüzetet tudunk mutatni, melyet nem csak egyszer, de többször is tud a gyermek használni!

 

Remélem adtunk egy pár jó ötletet!