Blog

Golyóvezető? A legjobb dolog fiommotorikára

2018.03.07 19:54

Golyóvezető? Ez a játék soha nem megy ki a divatból, és mégis minden gyermek órákat képes vele eltölteni!

Motorika fejlesztésére a legjobb játék a golyóvezető, vagyis ezt soha nem lehet megunni! A legapróbbak is imádják húzogatni és szó szerint órákat eltudnak vele bíbelődni!

Mi szülők szinte el sem tudjuk képzelni, hogy mit szeretnek rajta, de a tények magukért beszélnek! Nézzük csak milyen területeket tudunk vele pontosan is fejleszteni!

Mit is jelent ez a hosszú szó: finommotorika?

Jelentése a testünk apróbb testrészeinek a finom, koordinált mozgását takarja. Így magába foglalja az ujjak, a szemek, és a száj finom koordinált mozgását. Ezek közül a legfeltűnőbb az ujjak ügyetlensége. 

A lemaradásnak különböző tünetei lehetnek. Négy-öt éves korban a legfeltűnőbb tünet, ha a gyermek nem szeret rajzolni, vágni, gyurmázni, apróbb dolgokat összeszerelni, vagy görcsösen, mindig csörömpölve használja az eszközöket. Öt-hat éves korban jellemezhetik az eddig felsorolt tünetek, de szembetűnő lehet az is, ha a szalvétákat nem tudja egyesével kivenni a tartóból, pénzérmét nehezen vesz fel a földről, vagy a cipő fűzése nagyon nehezen megy.

Szerintünk nagyon sokan nem tudják, mikor a finommotorikáról beszélünk, hogy valójában mit is jelent! Az újjak ügyességére egy remek játék a golyóvezető, és több fajtát is tudunk belőle webshopunkban ajánlani!

Légy leleményes, és mivel színesek segítségedre lehetnek a színek megtanulásában is!

Nagy öröm, hogy bár nem TV reklámos játék, egyre jobban szeretik és visszatér a köztudatba! Nagy segítség, hogy óvoda és bölcsi szinte egyik sincs golyóvezető nélkül!

Nézzetek szét a webshopunkban

A cikkhez kapcsolodó játékokat a következőre linkre kattintva egyszerűen is megtalálhatja!

https://ovodavilag.hu/finommotorika

https://ovodavilag.hu/golyovezetok